Herci a štáb televize Prima připravili pro Jitku v ateliéru slavnostní rozloučení, které se jim podařilo dokonale utajit. Proto když se herečka převlékla a nechala nalíčit na další scénu, v níž se vrací ze slavnostní večeře, byla překvapená, když na ni na place čekali všichni s gratulacemi a kyticemi. Připíjeli si s ní na rozloučení, ale zároveň také na další setkání, a předali jí krásný dort, do kterého Jitka hned zakrojila.

Dojatá Jitka všem děkovala: „Na natáčení Cest domů jsem za ty dva a půl roku potkala spoustu nových a zajímavých lidí a navázala přátelství, která přetrvají, i když už nebudu Lídou Bernátovou. Děkuju za ně. A divákům děkuju za přízeň. Až ze sebe setřesu Lídu, ještě se uvidíme,“ slibovala.

„Postavy se obměňují, to je zákon seriálu. Jitku máme všichni moc rádi; přesto, že se jmenuje Smutná, byla vždycky veselá a dokázala to tu rozzářit. Její Lída je u diváků velmi oblíbená a jim se po ní bude stýskat. Jestli bych chtěl mít tchyni, jako je Lída Bernátová? Lídu nevím, ale Jitku bych jako tchyni bral určitě,“ říká Miroslav Etzler.

Fotogalerie
3 fotografie