Pro ukončení hudební kariéry se Landa rozhodl týden před svými čtyřiačtyřicátými narozeninami. Autor 22 desek a bývalý frontman rozporuplné skupiny Orlík s koncem počítal dopředu. „Plním si slib, sám sobě daný. Mizím do vod mezinárodního sportu a budu se věnovat tomuto mému novému řemeslu zcela a úplně,“ tvrdí hudebník. Čas rozdělí mezi rodinu a rallye, kterému se věnuje už 11 let.

Poslední práce

Ještě než skončí s muzikou definitivně, plánuje dodělat druhou část svého muzikálu Klíč králů. Kvůli ochrnutí půlky obličeje se totiž Landovi nepodařilo do premiéry dopsat celý příběh. Rozhodl se proto pro unikátní věc. Rozdělil dílo do dvou částí. „To se ještě nějak dopíše, dojedu tůru a tím je šlus,“ říká Landa. Podle informací Blesku se Dan dostal do autorské krize a v současnosti ho hudba nebaví.

Hněv fanoušků

Rozhodnutím skončit nepotěšil Landa své fanoušky. Ti totiž mají poslední možnost ho vidět naživo. Po akustickém turné, ale bude po všem. Vzhledem k tomu, že se Dan nikdy nebál říkat, co si myslí, má i spoustu nepřátel. Někteří mu vyčítají skinheadskou minulost, jiní nacionalistické výroky. Těmto lidem určitě udělal svým prohlášením velkou radost.

Fotogalerie
6 fotografií