Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Janeček obhajuje rozvášněného Landu: Je to jeho styl, za podporu díky!

Autor: psch - 
26. listopadu 2012
12:29

Daniel Landa a Karel Janeček jako by byli velcí kamarádi a domluvili se na podpoře v přímém přenosu. Aspoň takhle to vypadalo, když zpěvák při převzetí bronzového Slavíka vyzdvihl Janečka do nebes slovy „Můj král králů je Karel, je to Karel Janeček.“

A to nebylo vše! „Jestli mu budete vyhrožovat, já vám ublížím,“ zakončil Landa v přímém přenosu a vyzdvihoval tak do výšin Karla Janečka, zakladatele Nadačního fondu proti korupci.

Janeček je za projev náklonnosti vděčný, s Landou ale prý kamarádi nejsou. „Jsem velmi rád, že mě podpořil,“ řekl serveru Lidovky.cz Janeček a doplnil, že spolu nikterak nespolupracují. Proč ho Landa zmínil v přímém přenosu ale chápe. „Podobně, jako s mnoha zajímavými lidmi, jsem se s ním setkal a hovořil jsem s ním právě o vizi cesty ke slušné a spravedlivé společnosti a o tom, co je potřeba udělat.“

Vizionář Janeček ale Landu nijak neodsuzuje. Naopak si myslí, že nelze nikomu říkat, jaký má být, natož Danielu Landovi. „Samozřejmě, že to bylo kontroverzní, ale zase je to jeho styl, je to Daniel Landa,“ řekl Janeček Lidovkám.

To, co Landa řekl v přímém přenosu a zrovna při příležitosti takového večera, jako je předávání českých Slavíků, bylo kontroverzní, o tom není pochyb. Někteří říkají, že vyhrožoval násilím, Janeček je jiného názoru. „Já jsem to pochopil tak, že on měl obavu z toho, že by někteří zlojedi na mne mohli zkoušet nějaké násilí a že v tom případě by se obrátil proti nim.“

Opravdu se ale oba shodují a mají stejné názory? Landa chce nasazovat život po celém světě a Česku tak dokázat, že to myslí vážně. Janeček jakožto propagátor myšlenky „pozitivní evoluce“ ale chce opravdu Českou republiku spasit. Aktivně bojuje proti korupci, často stojí na hraně, říká o sobě. Blesk s ním dělal rozhovor.

renataren ( 5. prosince 2012 16:29 )

Ať řekne pan Janeček pro koho pracuje ? Ono to tak samaritánské není jak se vehementně snaží, aby to vypadalo. Ale blbý nadvětšinový lid to sežere i nyní, a s navijákem...

enriko ( 26. listopadu 2012 19:17 )

Říkáš péro a myslíš tu malou ostrouhanou pastelku?

enriko ( 26. listopadu 2012 19:16 )

sally47 - stačí přečíst tvůj výblitek a je jasné, že jsi nevzdělatelný blb,který ukončil školní docházku ve třetí třídě základní školy. Raději se písemně nevyjadřuj, proti tobě jsou všichni ostatní géniové.

enriko ( 26. listopadu 2012 19:10 )

Nejspíš půjde o normální reklamu. Má mít megakoncert, tak se zviditelňuje. Sice sprostě a hulvátsky, ovšem příznivce má u obyčejných lidí a těm se líbí, že se vyjadřuje jako oni. Jsou si blízcí.Bílá před Slavíkem zinscenovala jakosvadbu, Žito tuhle trapárnu. Ať se mluví o mě jakkoliv, hlavně, že se mluví. A asi mu ten fígl vyjde.

andy83 ( 26. listopadu 2012 18:05 )

Landa měl projev ve svatostánku? a to se nehodí? a kam by se to mělo hodit. Hrdopychové se nakrkli, že jim řekl na plnou hubu co se mu nelíbí, a většina národa s ním souhlasí, ale nahlas to skoro nikdo neřekne jděte hezky do p.d.l. a přeberte si svoje svědomí o tom co se kde hodí či nehodí.

Zobrazit celou diskusi