K Obvodnímu soudu pro Prahu 2 ve středu před devátou přišla jen vdova Olga Rotreklová s dcerou Lenkou a právníkem. Dara se totiž i s dcerou Laurou rekreuje na ostrově Bali. U soudu ji tak zastoupil její advokát Robert Vladyka. O své neúčasti informovala soudkyni již 18. ledna, kdy proběhlo předešlé jednání.

Během dnešního přelíčení probíhají výpovědi svědků. Vypověděli přivolaní policisté, specialisté z dopravní policie a znalci. Jak Rotreklová tak Rolins mají svého vlastního, soud ještě přizval jednoho nezávislého.

Rotreklová svědecké výpovědi těžce nese. Každou chvíli se rozpláče. Proto po celou dobu v ruce svírá kapesník. Její starší dcera Lenka je naopak v bojovné náladě. V jednu chvíli se neovládla a vykřikla: "Kdyby čuměla, tak by tady táta ještě byl!"

Znalec Rolins vypovídá něco jiného, než uvedl v posudku!

Při výpovědi zpěvaččina znalce ing. Pavla Hrubce, který své povolání vykonává již 35 let, propadala vdova Rotreklová záchvatům střídavě smíchu a pláče. A to z toho důvodu, že jeho nynější výpověď se rozchází se znaleckým posudkem, který odevzdal soudkyni!

Hrubec v posudku uvedl, že Rotrekl spadl s mopedem do levého příkopu, ale u soudu uvedl, že do pravého. A vrcholem bylo, když řekl: "Jak Dara Rolins, tak pan Jindřich Rotrekl, mohli nehodě zabránit."

Soudní jednání mělo skončit v 15 hodin, ale protáhlo se až do pozdního odpoledne.

Fotogalerie
8 fotografií