Čertova nevěsta byla inspirována pohádkami Boženy Němcové, především příběhem o statečném Bohumilovi. „Ten je ve svém originálu temný a hororový, což jsme nechtěli, a proto jsme se snažili příběh prosvětlit pohodou a humorem, českým pohádkám tak vlastním,“ vysvětloval režisér Troška.

Trvalo celé tři roky, než se sehnalo potřebných třicet šest miliónů korun na její natočení. Čekat se ale vyplatilo. Do rolí hlavních představitelů si Troška vybral mladé studenty pražské DAMU Evu Josefíkovou a Václava Šandu, kteří tvoří roztomilý pár. Netradičně v roli královny se octla Sabina Laurinová, na kterou jsou diváci zvyklí spíše v rolích princezen. Nedočkavá královna v jejím podání možná mnohé mile překvapí.

Fotogalerie
12 fotografií

„Královna Alžběta pro mě byla krásnou hereckou příležitostí, nechybí jí humor, ale ani důstojnost. Myslím, že jsme si docela „porozuměly“,“ vyjádřila se ke své roli Laurinová. Pohádka je jistě skvělou podívanou, velkou roli v tom hrají i výpravné rokokové kostýmy Josefa Jelínka, skvělá hudba Miloše Krkošky a úžasné exteriéry a interiéry zámků Buchlovice a Ploskovice.