Hlavním hrdinou filmu je super padouch jménem Megamysl, který dlouhá léta zápasí se svým velkým nepřítelem Metromanem. Jednoho dne však Megamysl svého dlouholetého soupeře poráží. Zdálo by se, že odteď už bude mít poklidný život.

Místo toho však začíná propadat zoufalství. Zjišťuje, že život bez nepřítele, se kterým by mohl bojovat, není nic pro něj. Proto se rozhodne, že vytvoří nového, ještě většího a silnějšího nepřítele – Titána. Bohužel se však nový hrdina Titán také rozhodne být superpadouchem. Geniální zápletka ve filmu pobaví nejvíce. K tomu se přidává i skvělá animace studia Dreamworks.

Druhým nejnavštěvovanějším filmem se o víkendu stala novinka Unstoppable (Nezastavitelný). Akční thriller s Denzelem Washingtonem popisuje snahu železničářů zastavit soupravu s toxickým odpadem, která se vymkla kontrole. Snímek o víkendu vydělal 23,5 milionu dolarů (423 milionů korun).

Na třetí místo se zařadil druhý nejúspěšnější film minulého týdne, komedie Na doraz. Distributorům vynesla 15,5 milionu korun (279 milionů korun). Za ní se umístila druhá novinka, sci-fi film Skyline. Snímek, který popisuje invazi mimozemšťanů v Los Angeles, vydělal 11,7 milionu dolarů (210 milionů korun).

První pětici uzavírá další novinka Hezké vstávání, v níž ztvárnil hlavní roli Harrison Ford. Film o vyhaslé moderátorské hvězdě, která se snaží oživit svou popularitu, přinesl distributorům 9,6 milionu dolarů (173 milionů korun).

Nejnavštěvovanější filmy v severoamerických kinech o minulém víkendu:

Pořadí Film Tržby v milionech dolarů
1. Megamysl 30
2. Unstoppable 23,5
3. Na doraz 15,5
4. Skyline 11,7
5. Hezké vstávání 9,6
6. For Colored Girls 6,75
7. Red 5,1
8. Paranormal Activity   
2,3
9. Saw 3D 2,75
10. Jackass 3-D 2,3