Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Vražda Michelle (+8) rozplakala Lipsko

Lipsko
Lipsko  (Autor: wikipedia)
Autor: INT, kad - 
23. srpna 2008
09:55

Vražda osmileté školačky hluboce zasáhla obyvatele klidného Lipska. U školy, kam Michelle chodila, a také před jejím domovem leží květiny.

Lidé na Michelle vzpomínají a vyjadřují soustrast rodině dopisy. Vedle květin leží plyšáci a mnozí zapalují na památku zavražděné svíčky. Stovky lidí se zúčastní sobotní smuteční mše za mrtvou Michelle v kostele St. Trinitatis.

Malé Michelle bylo teprve osm let. Měla život před sebou. Přesto byla brutálně zavražděna. 177 vyšetřovatelů pátrá po vrahovi.

Policie uvítá i pomoc obyvatel Lipska. Za dopadení či rozhodující pomoc při hledání zločince byla vypsána odměna ve výši 10 tisíc euro.

Předpokládá se, že Michelle byla nejprve zavražděna a poté vrah její tělíčko odnesl do parku. Každá informace, například vzpomínka na auto, podezřelou osobu, by mohla vést k identifikaci pachatele.

Především svědectví lidí, kteří se pohybovali v blízkosti rybníka a lesa Stötteritz, by mělo policii výrazně pomoci. Tam bylo ve čtvrtek objeveno tělo dívenky - tři dny po jejím zmizení. Vrah dívku zabil a potom jí hodil do rybníka.

Děvčátko zmizelo v pondělí

Kolem půl čtvrté odpoledne se vracelo děvčátko ze školy, ve které se v Německu starají o děti i přes prázdniny, pokud jsou rodiče plně vytížení. Škola je vzdálena od domova Michelle pouze deset minut pěší chůze. Přesto Michelle domů nikdy nedorazila. Již od pondělka po dívence pátralo více než 100 policistů.


Osud malé Michelle dohání lidi k slzám. Jaké hrůzy musela holčička před svou smrtí vytrpět?


Policie bude také vyhledávat videozáznamy z tramvají, podobně jak tomu bylo u případu "Mitja", u chlapce, který byl zavražděn v Lipsku v roce 2007. Jeho poslední chvíle, jež strávil v tramvaji, vedly k odhalení a dopadení chlapcova vraha. Policie doufá, že stejný postup pomůže i v této kauze.

Více se dočtete zde:

Kdo zavraždil malou Michelle (+8)?


Případy, kdy se zmizelé dítě najde příliš pozdě, se množí. Vzpomeňme jen na případ Jakuba Šimánka, který není ojedinělý. Čtěte také:

Jakoubka (+9) zabil tenhle netvor