Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vrah a zvrhlík asi oslovil i vaše děti

Slovákovi hrozí výjimečný trest
Slovákovi hrozí výjimečný trest  (Autor: Jitka Žigová)
Autor: čad, ČTK, Zpravodajové Blesku, mh - 
11. června 2008
05:00

Nepamatujete si tohoto muže? Je to zvrhlík a vrah! Možná obtěžoval i vaše děti. Antonín Novák (43), který znásilnil a zabil devítiletého Jakuba, se přiznal, že to "zkoušel" i jinde...

Pozor, s největší pravděpodobností se v minulých měsících pohyboval v Moravskoslezském kraji, na Vysočině a ve středních a východních Čechách.

Slovák mohl pohlavně zneužít další nezletilé děti, mohl je v minulosti oslovit nebo kontaktovat. Sám přiznal kontakt se dvěma chlapci v Olomouci a dalšími osmi chlapci v Havlíčkově Brodě, které osahával na přirození!

Policie proto žádá o pomoc při objasňování případu znásilnění a vraždy devítiletého Jakuba Šimánka z Havlíčkova Brodu. Pokud víte, že ve vašem okolí bylo pohlavně zneužito dítě a případ dosud nebyl policii nahlášen!

Zvrhlík Antonín Novák vždy používal podobný způsob navázání kontaktu s dětmi jako v Havlíčkově Brodě, kdy si malé chlapce nejprve vyhlížel a poté je oslovil. Jednalo se o okolí škol, dětských hřišť, ale i u obchodních domů.

Na pokoji ubytovny v Havlíčkově Brodě, kam Novák vlákal Jakoubka na počítačové hry, policie našla hromadu sladkostí, které měl možná k nalákaní dětí. Na tomto pokoji muž Jakoubka znásilnil. Kde ho zabil, není zatím jasné.

„S největší pravděpodobností to ale bylo až na místě nálezu jeho těla,“ řekla Marková. Příčinu smrti určí až soudní pitva. Kriminalisté ale údajně nenašli žádné stopy krve, takže zřejmě nepoužil k usmrcení zneužitého hocha žádnou zbraň. Pravděpodobně ho uškrtil.


Chci pro něj trest smrti!

Obnovení trestu smrti bude po Parlamentu ČR žádat Marie Ledlová z Mírovky u Havlíčkova Brodu.

"Smrt malého Jakuba Šimánka nás hluboce zasáhla. Navíc znám oba jeho rodiče. Jakuba zabil člověk, který se na území našeho státu vůbec neměl dostat," vysvětluje svůj záměr bývalá armádní kuchařka 4. brigády rychlého nasazení.

S dcerou je rozhodnuta začít ve svém okolí a pak v celém Česku sbírat podpisy pod petici, kterou chtějí v Parlamentu ČR vyvolat jednání za obnovení trestu smrti.

"Tihle bezcitní vrazi se musí něčeho bát. Kriminál v našem státě rozhodně není to, čeho by se báli," zdůrazňuje rázná žena. "Pravda a láska, jak říkal pan Havel, asi nezvítězí, za zločin musí přijít jen přísný trest," dodává.


Přibude kontrol cizinců?

Zřejmě i otřesná smrt Jakuba Šimánka dala podnět ke kontrole cizinců především na stavbách Brněnska. V Rajhradě policisté dokonce objevili muže, který měl jít už před třemi lety do vězení!

"Jde o padesátiletého muže, původem ze Slovenska, nyní s českým občanstvím," potvrdil mluvčí policie Aleš Megental. Zedník pracující na stavbě domů ve městě na Brněnsku byl už před třemi léty ve Zlíně odsouzen k dvouletému vězení za zpronevěru a distribuci drog. Vězení se však až do nynějška úspěšně vyhýbal.

Dva další zahraniční dělníci skončili také v cele předběžného zadržení, protože nedokázali vůbec prokázat svoji totožnost. I když policisté nechtěli spojovat kontroly cizinců přímo s děsivým případem na Havlíčkobrodsku, připustili, že právě nelegální a nekontrolovaný pobyt cizinců na našem území s sebou nese značná kriminální rizika.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání