Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Žalobkyně záběry Ondry zveličuje!

Autor: Ondřej Požár - 
27. června 2008
13:28

Podle advokáta žalobkyně zbytečně záběry Ondřeje z komory zveličuje. "Tím, že dá důraz na šokující brutální záběry, jen ještě podnítí spekulace médií a veřejnosti," tvrdí Turkův obhájce Staňek.

A Staněk pokračoval: "Žalobkyně vůbec tento případ od začátku nafukuje. Začalo to už tím, že se informace v průběhu vyšetřování tajily a bylo na ně uvaleno informační embargo. Jenže novináři se k nim stejně dostali! Přitom podobných případů týrání dětí policie ročně v Brně řeší čtyřicet," soudí obhájce.

Jeho kolega Pavel Holub, který zastupuje Kateřinu Mauerovou (35), i advokát Barbory Škrlové (34) zase upozorňují, že chlapci mohli být při vyšetření soudními znalci informacemi z médií.

"Určitě nebyli ovlivněni, protože v průběhu vyšetření sami začali mluvit o tom, co prožili a co se jim stalo. Navíc si pořád sami sobě dávají vinu za to, že byli týráni, protože zlobili," oponuje psycholožka Marta Skulová, která na Ondřeje (8) i Jakuba (10) dělala znalecký posudek.

Také vedoucí Klokánku Ditta Pokorná upřesnila, že kluci nemají možnost dívat se v televizi na zprávy. Navíc jsou nyní v zahraničí, takže informace o soudním procesu s jejich matkou a tetou k nim nemají šanci proniknout.


O tom, co předcházelo sedmému dni líčení, čtěte zde.


Výpovědi z 6. dne líčení:

Co řekla ředitelka Klokánku Ditta Pokorná čtěte zde.

Co řekla soudkyně Jaroslava Rezová čtěte zde.

Co řekla soudní znalkyně o psychice Ondry a Jakuba čtěte zde.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání