Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Svázaný Ondra? Je toho plný internet!

Ondřej
Ondřej  (Autor: Archiv)
Autor: Ondřej Požár, jos - 
27. června 2008
08:44

Pátek je sedmým dnem soudního líčení ve věci otřesné kuřimské kauzy. Krajský soud v Brně si za zavřenými dveřmi pustí záběry spoutaného Ondry, které vešly do dějin české kriminalistiky jako "Pohádky ovčí babičky".

Cele dopolední líčení je neveřejné. Soudce totiž nechá promítnout záběry do kozelce svázaného Ondry (8), jak leží v kobce pod schody. Tento záznam je na videokazetě s názvem "Pohádky ovčí babičky" a v obalu od filmové pohádky "Z pekla štěstí".

Obhájce tvrdí, že když je to na internetu, tak je to normální...

Zatímco státní zástupkyně Zuzana Zámoravcová označila záběry za brutální a šokující, obhájce Jana Turka Milan Staněk na nich nic děsivého nevidí.

"Tyto obrázky viděl několikrát celý národ a kolují i na internetu, proto jsem se proti poznámce žalobkyně ostře ohradil," zdůraznil Staněk.

Odborník na sekty se vyjádří k náboženskému pozadí kauzy

Odpoledne bude proces pokračovat již opět s účastí veřejnosti. Na programu je výslech soudního znalce Viktora Hartoše, který se vyjádří k syndromu týraného dítěte.

Po něm soud vyslechne odborníka na náboženské sekty Zdeňka Vojtíška, který se vyjádří k možnému náboženskému podtextu otřesné kauzy.


Výpovědi z 6. dne líčení:

Co řekla ředitelka Klokánku Ditta Pokorná čtěte zde.

Co řekla soudkyně Jaroslava Rezová čtěte zde.

Co řekla soudní znalkyně o psychice Ondry a Jakuba čtěte zde.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání