Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Jak se dnes lidé rozcházejí? Ani jednu větu jsme si nevymyslely, říkají Ester a Josefina

Video se připravuje ...
Prostor X: rozhovor s Ester Geislerovou a Josefinou Bakosovou
VIDEO: Prostor X
21. září 2018 | 14:00

Když procházíte sociální sítě dua Ester&Josefina, máte pocit, že komunikace mezi lidmi příliš nefunguje nebo se stala naprosto absurdní. Herečka Ester Geislerová a designérka Josefina Bakošová totiž sbírají rozchodové věty i hádky a vyznání párů. Lidé jim je samy posílají. Jak moc se komunikace dnešní doby změnila?

Že jim takových zpráv chodí desítky za hodinu a ony se jim prakticky neustále věnují, prozradily Ester a Josefina v pořadu Prostor X pro web reflex.cz. Přiznávají, že je celá věc pohltila, ale i v záplavě rozchodových vět dokážou pořád zůstat optimistkami a na lásku věří.

Všechno začalo před necelým rokem rozchodem jejich kamarádky a zveřejněním něčeho, co se jí dotklo. Sdílení podobných zkušeností pak fungovalo jako terapie. Stejně, podle ohlasů od fanoušků, fungují i jejich sociální sítě. Rozhodně nejde o pomstu bývalým partnerům, záměrem je ujistit se, že v tom člověk prostě není sám.

Podívejte, jak vypadají některé z absurdních rozchodových vět:

Ester a Josefina ale zároveň přiznávají, že jim lidé čím dál víc posílají přehnané vulgarity, že v komunikaci nahrazují slova milovat a souložit sprostými slovy. Jsou z toho pak prý prázdné výkřiky a důvodem jsou možná právě technologie, protože pro někoho se vztahy odehrávají od dětství na displejích mobilů. Lidé se podle designérek bojí spolu komunikovat a být za něco zodpovědní.

Jak se komunikace mezi páry změnila? Jak to oběma ženám ovlivňuje život a kdo jim vlastně píše nejvíc? To vše se dozvíte ve videu.

Další díly pořadu Prostor X najdete ZDE >>>

 

 

Autor: Čestmír Strakatý, Reflex.cz
Video se připravuje ...