Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rodiče dětí, které ukamenovaly plameňáka v zoo: Nastoupili na (ne)nucené práce

Autor: aba - 
19. dubna 2017
14:47

Případ brutálního ubití chovného plameňáka z března letošního roku v jihlavské zoo má nečekané vyústění. Trojice malých útočníků se před zhruba dvěma týdny nečekaně v zoo objevila, aby si odpracovali své zavrženíhodné jednání. Manuální pomoc v zoo je součást dohody, kterou uzavřeli se zahradou. Částka odškodného ale ještě na účet instituce nedorazila.

„Přišli s jednou z matek nám pomoci s jarním úklidem zahrady,“ informovala Blesk ředitelka zoo Eliška Kubíková.

Teď už rodinám útočníků zbývá jen uhradit částku 50 tisíc korun za ubytého vzácného ptáka. „Cena byla stanovena podle běžných obchodních cen, za které se plameňáci nakupují,“ uvedla ředitelka Kubíková.

„Nejedná se o malou částku a rodiny se na ni budou muset složit,“ poznamenal  Zoo Jihlava Martin Maláč.

Po tomto incidentu už nechce ponechávat zoo nic náhodě a usiluje o zlepšení bezpečnostních opatření. Zahradou se teď častěji prochází strážníci policie a zoo usiluje i o zvýšení množství bezpečnostních kamer, které by byly napojené přímo na policejní pult.

Na plameňáky v jihlavské  zoo se podívejte ve videu:

Video  Plameňáci v Zoo Jihlava  - Reprofoto Youtube
Video se připravuje ...

gabreta ( 19. dubna 2017 19:42 )

Dal bych jim uklízet houna u medvědů, zmetkům!!

pepen ( 19. dubna 2017 19:08 )

Divím se,že tě policie nevypátrala-za tyhle keci bys měl jít sedět!!!Od tpho je policie-ta má trestat!!!!Nejsou všichni stejní idiote!!!Ty budeš určitě strašně inteligentní!!!!To měla udělat tvá matka, když tě porodila -protože jsi k ničemu na světě!!!!!

la_ragazza ( 19. dubna 2017 17:28 )

 Smrady v dnešní době neučí rodiče lásce a toleranci k lidem ani ke zvířatům, často jsem svědkem jak haranti ubližují zvířatům. Nedávno v rámci velikonočních trhů, jejich součástí byl i výběh s oslíky, kozami jsem viděla malého kluka tahat kozla neustále za rohy. Ten se ošíval. Rodiče bez reakce. Takže jsme ho s kamarádkou napomenuly. To civěl a až pak přestal. Hrůza že dnes děcka nemají k ničemu vztah a soucit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání