Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Půl roku od smutné smrti Adámka (†14): Liberecký bazén pouští plavce na místo tragédie

Autor: ČTK, dce - 
23. února 2017
15:59

Návštěvníci v libereckém městském plaveckém bazénu mohou znovu do divoké řeky. Oblíbená atrakce byla mimo provoz od loňského září, kdy zde za zatím stále nevyjasněných okolností zemřel čtrnáctiletý Adámek. 

Čtrnáctiletý Adámek zemřel v odtokové rouře atrakce zvané divoká řeka. Tu nechal provozovatel opravit do stavu, v jakém byla zkolaudována, potrubí tak znovu chrání mříž. „Žádná další opatření se nedělala,“ řekl Jan Švec, jednatel společnosti Ještědská sportovní, která liberecký bazén provozuje.

Nešťastná událost, která divokou řeku bezmála na půl roku pro návštěvníky uzavřela, se stala 3. září. Na policii se tehdy obrátil otec dítěte. Chlapec odešel odpoledne do plaveckého areálu s kamarády a domů se nevrátil. Rodina společně s plavčíky ho nemohla najít.

Policisté pak s plavčíky důkladně prohlédli celý areál plaveckého bazénu a tělo chlapce objevili v odtokovém potrubí. Podle pitvy zemřelo dítě na následky udušení. Policie zatím vyšetřování případu neuzavřela. „Ještě nemáme odborné posudky,“ řekla dnes ČTK krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

kdoasi ( 23. února 2017 17:26 )

U Pleskačů už jsme si zvykli. Buď rád, že ještě nepřidali "andílka"

nick55 ( 23. února 2017 16:28 )

Říkat 14 letému klukovi Adámek ? Adámek je malý chlapeček a ne 14 letý adolescent

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání