Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Pečovatelky okradly vozíčkáře o milion: Dostaly tři roky

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ljš, ČTK - 
1. července 2016
10:02

Důvěřoval jim, hyeny ho ale okradly. Okresní soud v Náchodě potrestal bývalou vedoucí pečovatelské služby v Jaroměři na Náchodsku třemi roky vězení za to, že zorganizovala krádež víc než milionu korun z účtu nepohyblivého vozíčkáře a zpronevěřila 20 000 korun jiné klientky.

Vedoucí podle soudu zmanipulovala svou podřízenou tak, že vybírala klientovy peníze z bankomatu a dávala jí je. Podřízená dostala trest tří let vězení podmíněně odložený na pět let. Rozsudek není pravomocný. Na případ upozornila Mladá fronta Dnes.

Pečovatelka Matysová vybírala od června 2011 do října 2013 peníze z karty vozíčkáře, který s tím souhlasil. Za nákupy nechtěl žádné účtenky, protože ženě věřil. Původně měl na účtu přes 1,7 milionu korun, když zdědil dům a prodal byt. Pečovatelka tvrdí, že peníze dávala své vedoucí. Ta to popřela. Obě ženy musí podle verdiktu soudu nahradit nemocnému muži škodu zhruba ve výši 1,05 milionu korun.

mody ( 1. července 2016 10:42 )

tri roky je malo.takovych v socialnich sluzbach je urcite vic.bohuzel nikdo nekontroluje jejich chovani ani praci.mam tchyni v pecovatelaku a sluzby jsou na spatne urovni .budem vsichni stari a zavisli na jinych spravedlnost sice neni ale na kazdeho jednou dojde

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání