Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Policisté chytili nebezpečného schizofrenika: Čekal na ně v trávě u silnice

Policisté chytili nebezpečného schizofrenika: Čekal na ně v trávě u silnice.
Policisté chytili nebezpečného schizofrenika: Čekal na ně v trávě u silnice.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK, dce - 
24. června 2016
17:16

Havlíčkobrodští policisté odvolali pátrání po sedmadvacetiletém Janu G., který ve středu utekl ze zdravotnického zařízení v Havlíčkově Brodě. Nebezpečného schizofrenika našli v trávě u silnice.

Policejní hlídka zadržela nebezpečného muže v pátek v 11:30 u silnice v obci Habry ve směru na Leštinu na Havlíčkobrodsku a předali ho zdravotníkům. Muž seděl v trávě. Záchranáři ho převezli do nemocnice.

Podle policie je Jan G. psychoticky narušený schizofrenní člověk, který trpí bludnými představami, a jde o toxikomana. Na útěku mohl být nebezpečný sobě i okolí. V pátek ráno policie přijala na lince 158 několik oznámení, že by se muž mohl pohybovat v okolí obce Habry. „Hlídky policistů se této lokalitě intenzivně věnovaly a muže se jim podařilo vypátrat,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Muže, který bez bot utekl při cestě na zdravotní prohlídku, hledali policisté od středy. Pátrali po něm policisté, psovodi i vrtulník.

Ruudazvostravy ( 24. června 2016 19:29 )

Von ten vůl má šýzu,tak mu mjely narvat šroubi a matice do hlavi,jak se to spývá f tý pýsničce.

Samo ( 24. června 2016 17:58 )

Na to aby trpěl bludnými představami nemusí být ani schizofrenik, na to stačí aby bral drogy, což také dělal. Co s takovým? Léčit ho až do konce života a stejně ho nic a nikdo nevyléčí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání