ONLINE CHAT
Zdravím Jakube, gratuluji k parádním úlovkům, je to vzdy inspirující. Přeji ať to tak chodi i dál. (František H.)
Foto
Moc Vám všem děkuji za otázky. Je jich tu ještě mnoho,ale už musím končit , jdu totiž na ryby:-). Mějte se všichni moc krásně a ať Vám berou! Mám Vás rád:-).
Ahoj Jakube ! Moc si Tě vážím jako skromného pracovitého a odvážného člověka. Koukat na Tvoje Rybí legendy........ je velký zážitek. Chodím chytat na Orlickou přehradu, hlavně kapry, ale moc mi to nejde. Sem tam chytnu cejna. Chybí na přehradě mnoho vody a co by jsi mi poradil ? Na co chytat, v jaké hlubce a v jakou dobu ? Jinak Ti přeji nmoho zdraví a mnoho krásných rybolovů. Jaké máš stránky na PC ?(Václav)
Foto
Už jsem to tu psal, chce to parťáka, který je u vody často a má danou vodu namakanou. Potom je to také samozřejmě o čase. Chytat velké ryby není snadné a chce to obrovskou dávku trpělivosti a také štěstí. Opravdu, kdo radí krátce po netu, může dávat maximálně obecné rady. Obzvláště o Orlíku, což je jedna z nejsložitějších vod u nás...
Ahoj Kubo, chci se zeptat. Je pravda že sumci 120 cm až 250 cm po zimě berou na držky obalené ve sladké paprice????, (Michal)
Foto
To opravdu netuším:-). Ale pokud ano, musím to otestovat:-).
Dobrý den, Jakube, rád bych Vám pogratuloval k Vašim četným rybářským úspěchům a také bych Vám rád řekl, že jsem Váš obrovský fanoušek a vždycky se rád a s nadšením dívám na Vaše pořady v TV. I já se ve volném čase rád věnuji rybaření, (rybářský lístek vlastním již 10 let) a je to dle mého názoru skvělý způsob, jak si člověk může "vyčistit" hlavu a alespoň na chvíli zapomenout na starosti všedního dne. Ostatně jak říká klasik: "Chceš li být šťastý den a noc - najdi si milenku, Chceš li být šťastný měsíc - ožeň se , Chceš li být šťastný celý život - choď na ryby." Rád bych se Vás prosím zeptal, jak dlouho se rybaření aktivně věnujete, kam na ryby nejraději jezdíte a na jaké nástrahy nejradši a s nejlepšími výsledky lovíte? Děkuji za odpověď a přeji Vám spoustu dalších úspěchů, s přátelským pozdravem fanoušek Michal. (Michal P. )
Foto
Rybaření se věnuji od svých pěti let. Nejraději chytám aktivně, na přívlač, vertikálně a také se sumcovou vábničkou.
Ahoj Kubo, ráda se koukám na tvé televizní pořady. Doufám, že Tě zase někdy stihnu na Rybářském veletrhu v Brně. :)(Dáša )
Foto
Když ne v Brně, v Praze nebo na Slovensku jistě.
Ahoj, Jaká sladkovodní ryba se podle tebe dorůstá největších rozměrů a o jakých rybách sníš, které si ještě nechtil a chystáš se na ně :) (chápu pokud nebudeš chtít říkat jejich názvy a nechat to jako překvapení :)(Dan)
Foto
Určitě veslonos čínský. Překvapení:-)
čau jakube pojedeš zase někdy chytat na pískovnu v Dobříni?(Tonda)
Foto
No jasně:-). Krásné vody.
Chytáte také cíleně malé ryby??? (Kuba)
Foto
No jasně. Když si chci odpočinout. Nejraději na bič.
Ahoj Jakub, programy čo vysiela zahraničný kanál u nás na Slovensku kde chytáš ryby je môj najobľúbenejší, držím Ti palce a prajem veľa šťastia. Mal si z nejakého úlovku aj strach :-) ?(Maťa)
Foto
Děkuji. Poprvé jsem měl opravdu obr respekt a to z mé poslední tygří ryby v Kongu. To bylo takové monstrum, že kdyby kousla, bylo by to opravdu dost špatné:-).
ahoj kubo chtěl bych jít na rybářskou školu myslíš že mi to pomuže v rybářské karieře ? chtěl bych mít třeba vlastní rybářské potřeby .(martin)
Foto
Myslím si, že pokud se chceš rybaření věnovat a víš to jistě, pak je to dobrá volba.
Chytáte na Hostivařské přehradě? A jaký na ní máte názor?(Chyť a pusť)
Foto
Strávil jsem tam u pontonu velkou část dětství. Dnes názor nemám. Už jsem tam dlouhou dobu nerybařil.
Dobrý den, jelikož Vaše pořady znám a sám jsem hodně vášnivý rybář nebudu klást otázky typu které navrhuje Blesk :-) 1. Nevěřím ať řeknete, co chcete, že každou větší rybu chytnete vždycky poslední den výpravy. To není ani tak otázka, proto bod č. 2. 2. Proč se v Česku neustále investuje do sazení kapra, amura a jiných nepůvodních druhů ryb, když populace původních (pstruh, lipan) jde do kytek? U nás (Severní Morava) je najít pstruha až příliš těžké, i když tady máme nádherné řeky a místa.(Dalibor)
Foto
Poslední rybu určitě nechytím vždy poslední den, ale velmi často ano. Málo kdo však napíše to B a to je to, že pokud chytím cílovou rybu, tak končím a tím je to samozřejmě poslední den:-). K druhé otázce. Odpověď je celkem jednoduchá... Většina lidí chce tyto druhy chytat a proto se vysazují a to bohůžel i do míst, kde kupříkladu kapr nebo amur nemají vůbec co dělat... Realita je taková, že pokud by se pstruh do našich toků nevysazoval, zcela by zmizel!
ahoj :D mužu se zeptat jak na sumce kdyš nemůžu lovit na rybky ? (Jiři Dubravec)
Foto
Jasně. Top je vláčka. Hlavně velké plandavky házené opakovaně na plocho do jednoho místa. Pokud trefíte správnou noc, je to nejúspěšnější technika vůbec!
Dobrý den Jakube! Jsem maminkou osmiletého chlapce Martina, který Vás velmi obdivuje. Máme snad všechny Vaše DVD o rybách. při rybaření se řídí podle Vaších rad. Chtěla jsem se zeptat, jestli někdy zavítáte na Moravu. Bydlíme v Kobeřicích okres Opava, rádi bychom přijeli. Jestli by to bylo možné, tak bychom Vás moc, moc poprosili o zaslání fotky s Vaším podpisem!!!!!! (Martin Bašátek, U lesa 3/508 747 27 Kobeřice). Moc Vám fandíme a přejeme mnoho krásných úlovků!!!!! (Gabriela Bašátková )
Foto
Také Vás moc zdravím. V této věci se prosím obraďte na Mulstisonic. Fotografii Vám zašlou. Na Moravě občas přednáším. Info najdete na mém webu.
Zdravim Jakube, jsem v Rakousku pracovne,ale super ,ze se muzu aspon na internetu zeptat. Chystate se v Česku nekam na ryby?? Co planujete pro deti jeste?? Diky za odpoved (Honza Rakousko)
Foto
Teď jsem pro děti natáčel celou sérii, která začne od září. Momentálně plánuji další expedice. Teď jezdím hodně na ryby u nás. Počasí je na sumce skvělé!
Dobré odpoledne, Jakube. Jakou českou rybu považujete za nejlepší a proč? (Tadeáš)
Foto
Každá ryba je skvělá a nejhorší ryba je žádná! Osobně pro mě je top rybou sumec a rybou k jídlu hovězí.
Dobry den p. Vagner . Predem meho dotazu preji vse nej k dnesnimu svatku :-) Jsem z Kutne Hory a snazim se pro sveho tatu rybare vymyslet originalni darek k jeho 60tinam . Vzhledem k umisteni Katlova me napadlo spojeni ryb a vas jako odbornika na slovo vzateho :-) Chci se zeptat zda existuje nejaka moznost poukazu na zazitkove rybareni na Katlove ci snad dokonce ve vasi spolecnosti ?? Je mi jasne,ze vzhledem k vasi popularite a vytizenosti nemuzete travit cas s kazdym oslavencem,ale za dotaz nikdo nic neda ze :-) dekuji za odpoved . Jirka z Kutne Hory(jiri)
Foto
Zdravím sousedy:-). Tatínka moc pozdravujte. Šance rybařit na Katlově samozřejmě je. Se mnou je to složitější, ale není nemožné, pokud budu doma. Info najdete na www.katlov.com Krásný den.
Ahoj Kubo, Plánuješ natáčet i další díly díly rybích legend? V rozhovoru "Na Plovárně" si se zmínil o zatím neznámých exemplářích vážících až 100 Kg.(Jirka)
Foto
Ano, velmi rád bych se tomuto projektu dále věnoval. Na mapování těchto ryb se aktivně zaměřuji.
Budete točit ještě ňáké DVD??(Eliška H.)
Foto
Natáčení DVD jsem musel omezit, protože celý rok natáčím pro televize. Pokud mám svůj volný čas, raději se s kamarády seberu a jedu si k vodě odpočinout. Člověk prostě nemůže stíhat vše, ač bych rád:-).
Zdravím, Jakube. Přiznám se, že váš pořad nesleduju, je mi proti srsti. Zajímalo by mě, jak své jednání obhajujete. Jaký má smysl trápit zvířata, brutálně je tahat z jejich přirozeného prostředí, jen pro zábavu a vlastní potěšení, a pak je vracet zpět? Tváříte se jako milovník zvířat, rozplýváte se nad krásou ulovených ryb a před vypuštěním je líbáte... Jak velké procento ryb podle vás uhyne stresem, když je desítky minut, ne-li hodiny násilím taháte z vody a pak je jen tak házíte zpět? Vaše vzrušení při lovu chápu, jistě je to zábava... ale jaké to je podle vás pro tu rybu? Jako malá jsem ráda s tátou jezdila rybařit. Ulovili jsme kapra a doma ho udělali k obědu. Lov ryb k jídlu chápu, ale k čemu je dobré to, co děláte vy?(Alena)
Foto
Jsem rád, že máte svůj vlastní názor, obzvláště když pořad nesledujete. Přeji Vám krásný den. Jakub
Jaké jsou vaše další cíle?(Daniel Dušák)
Foto
Tím hlavním cílem je zůstat šťastný.
Poradíte nějaký Pražský revír, kde se dají chytit nějací pěkní dravci? :)(Chyť a pusť)
Foto
Dřívě bych řekl Hostivařská přehrada. Rád jsem měl také soutok Vltavy s Berounkou. Tam se občas dala chytit měkná štika, candát i sumec.
Dobrý den Jakube, chtěla jsem se zeptat - jakými cizími jazyky se domluvíte? Z Vašich pořadů mám pocit, že snad všemi :)(Eva)
Foto
Mnoha, ale všemi rozhodně ne:-).
Dobrý den. Jste vyhlášený lovec ryb, prozradíte, na co lovíte své přítelkyně? :-)(Jakub)
Foto
Nelovím. Musí to být láska na první pohled:-).
Rybaříte na jihočeských rybnících? A pokud ano, na kterém nejraději? Jinak Vás zdraví Stankovští! Jen tak dál, rádi se na vás díváme!(Robert)
Foto
To jste na správné adrese:-). Staňkov je skvostnou perlou! Rybařil jsem tam velice rád.
Pěkný den, Jakube. Dokážete zabít a vykuchat rybu? S jakými pocity?(Michal)
Foto
Zabít i vykuchat rybu samozřejmě dokážu. Pokud je to nutné. Pocity? Ryba na stůl vždy patřila, jen je hloupé, pokud si z přírody bereme více, než opravdu potřebujeme!
Dobrý den Jakube, poraďte mi prosím mám hluboký zatopený lom za Říčanama a v něm krásné ryby - ale jak je chytit v té hloubce? Zdravím (Vít Svoboda )
Foto
Nejlépe průběžný splávek, kde jste přesně schopen ohlídat, kde se prezentuje vaše nástraha. Také je důležité, jaké ryby chcete lovit...
Ahoj. Rád bych se zeptal jestli se chystá další pokračování seriálu o rybích gigantech a nebo jaké jiné televizní pořady momentálně připravujete. Díky za odpověď(Pavel)
Foto
Pokračování se plánuje. Jen je málo času. Česká televize bude spouštět mou novou sérii o velkých rybách pravděpodobně v lednu.
Můžu se zeptat kde máš rybník ? Jestli se tam dá chytat. Jaká byla tvoje nejdrsnější výprava a naopak nejlepší. (Jakub Černý)
Foto
Jezero Katlov je u Kutné Hory, v blízkosti obce Červené Janovice a rybařit se tam dá. Nejdrsnější expedice jsou určitě ty do Afriky, kde je hodnota lidského života jiná než u nás.
Ahoj Kubo, za jakého počasí jsou nejlepší chytat v čr sumci a úhoři? :)(MamVelkePero)
Foto
Já to mám jinak. Já tvrdím to, že chytá ten, kdo je u vody a nehledá důvody proč k vodě nejít:-).
Čau Kubo :D, chtěl jsem se Te zeptat kdy a na co chytas štiky a vokouny? (Jirka)
Foto
Štiky většinou na velké woblery a okouny na gumové smáčky.
Ahoj Kubo :-), jaké dárek ti od fanoušků udělá největší radost? :-) Moc se na tebe těším v listopadu ve Zlíně. Měj krásné léto :-). Kačka (Kačka)
Foto
Lidem jsem vděčný za svou existenci a pro všechny tyto lidi natáčím dokumenty a dělám to co dělám. Je to jednoduché. Třeba právě dnešní zájem. Mám tu tolik otázek, že bych je nezodpověděl ani za celý den:-).
ahoj jakube na jakou nástrahu máš nejčastěji záběry okounu .(matěj)
Foto
Smáčci
Dobrý den, od kolikati let už chytáte ryby ?? děkuji(Norbert.K)
Foto
Od 5ti
Dobrý den, jaká je vaše největší ryba, kterou jste chytil a naopak nejmenší? Máte nějaký velký zážitek na který nezapomenete?(Dominik)
Foto
Největší sladkovodní určitě rejnoci, váhu ale nepovím. Zvážit je bylo nereálné. A jemnejší? Ta by ani vidět nebyla:-).
Čau ! Jakou největší rybu máš na Katlově ?(Milan)
Foto
Ahoj. Momentálně kolem 23 kilo. Peckou ale je, že se teď chytil kapr, který prokazatelně přibral 1.2kg za pouhý měsíc! Jezero Katlov je neskutečně úživná voda. Někteří kapři tam letos udělají 3.5/4kila.
Díky za odpověď, já jako pouze pstruhový rybář pláču.... chytám pro radost, ryby pouštím, nicméně pstruhové řeky jsou v katastrofálním stavu i z důvodu "bordelu" podel toku nebo v toku, letos sem chytil skateboard, televizor, koberec, to člověka co chytá v krásnym prostředí zamrzí, (Ondřej, Karlovy Vary )
Foto
To máte pravdu. Naději ale vidím v nově nastupující generaci rybářů. V nich je síla i budoucnost.
Dobrý den, jakým procentem se na vašich příjmech podílejí sponzoři? Děkuji (Zdeněk)
Foto
Většinou se jedná o bartrové spolupráce.
Dobrý den Jakube, zajímáte se také o lov mořských ryb?(Rostislav K.)
Foto
Ano, ale sladké vody jsou složitější a pro mě mnohem zajímavější. Na moři je to hlavně o penězích. Stačí si vzít top průvodce a nachytá v podstatě i totální neumětel.
Dobrý den, Jakube jen bych Vás chtěla pozdravit a poděkovat za Vaše pořady pro děti i dospělé. Má dcera díky Vám začala chytat ryby, stejně tak i synovec s neteří. Moc Vám všichni fandíme a přejeme Vám spoustu nových úlovků.(Michaela)
Foto
Děkuji. Moc je pozdravujte.
Dekuji za odpoved :) preji mnoho uspechu. A ten smer co delate pro deti je pecka.MOOC vam drzim palce,pevne nervy a HOODNE zdravicka na vypravy.(Honza K.)
Foto
I já Vám moc děkuji za podporu.
Dobrý deň Jakube,chcela by som sa spytat či ste už chytili na udicu aj nejaký iný zaujímavý úlovok ako rybu? Napriklad Krokodíla,alebo niečo čo Vás naštvalo či pobavilo atd....(Katka) ďakujem(Katka)
Foto
Ano:-). Z těch opravdu zajímavých to byl krokodýl, kajman nebo obrovská želva. Nikoliv však cíleně. Nemám však na svého tatínka, který na mušku chytil netopíra!
Dobrý den, na jakou nastrahu doporučujete lovit na těžko(Valdemat)
Foto
Vždy záleží na cílově rybě...
ahoj Franta chtel bych se zeptat co bys mě doporučil na lov amurů?(Frant)
Foto
Složité odpovědět krátce na opravdu složitou otázku. Každopádně obrovské množství kukuřice... Amur bez problému sežeře denně to co sám váží! Amura nejlépe ukrmit...
ahoj ,byl jsi na severni moravě? žermanice -terlicko?? jak se ty dvě přehrady libi??(rosťa)
Foto
Krásné přehrady, ale nikdy jsem na nich cíleně nerybařil.
kdy a na co chytit jesetera ?(majo)
Foto
Jeseter bere v průběhu celého roku a sežere téměř cokoliv. Je to tak trošku vodní slepice. Boilies, halibutí pelety, žížaly...
Ahoj, už pár let tě sleduji. Chytáš krásné kapitální ryby. Jak dlouho už rybaříš? Také by mě zajímalo kolik tak přibližně dáš peněz do rybařiny? (Jakub Taneček)
Foto
Rybařím od pěti let. Do rybaření a cestování dávám vše co mám.
Taky bych se rád zeptal na nějaké typy a triky pro začínající rybáře. Díky(Pavel)
Foto
Tou nejdůležitější radou je nalézt zkušeného parťáka, který s ochotou poradí.
Dobrý den chci se zeptat kde se u nás dají chytat velcí sumci.(rybář69)
Foto
V podstatě téměř všude. Všechny velké přehrady a řeky jsou dnes sumců plné.
Jakube jaký je Váš názor na stav "pstruhových revírů v naší malé republice? některých druhů jako je Lipan dle mého poslední dobou v řekách ubývá, hezký den :)(Ondřej, Karlovy Vary)
Foto
Stav většiny našich pstruhových revírů je katastrofální. Je důležité používat rozum a zbytečně nechránit některé rybožravé predátory, kteří se akorát množí, nemají přirozeného nepřítele a likvidují vše živé.
Dobrý den Jakube, sám chytám ryby a vím, že bez naděje, kdy čekáme, že ta velká ryba zabere, bez ní to nejde. Zažil jste někdy, že jste tuto naději ztratil? Máte nějaký rituál, ..., jak si ji udržujete? Jinak přeji mnoho úspěšných úlovků do budoucna! :-)(Jakub)
Foto
Ano, jednou jsem ji téměř zratil. Bylo to při natáčení s National Geographic, kdy jsem čekal na velkého sumce Piraíbu. Hlavní štáb už se balil a byl smířen s tím, že tato expedice neuspěla. Já a kameraman Jirka Středa jsme ale nenapravitelní optimisté. Ještě jednou jsme šli na vodu a byla z toho Piraíba s váhou 215 kilo, největší kdy na prut ulovená. Byla to totální eufórie, ale po pravdě za vteřinu dvanáct...
Dobrý den, Jakube. S jakými pocity přijíždíte do zemí/oblastí, kde jste vnímán jako superbohatý člověk? Co to s Vámi dělá? Mění se tím nějak pohled na naší západní civilizaci?(Kamil)
Foto
Samozřejmě. Řekněme, že jsem si za ty roky cestování velmi pozměnil žebříček lidských hodnot.
Dobry den, planujete nejakou cestu i po Evrope,nebo jezdite uz jen za ocean?? Diky :)(Honza K.)
Foto
Kdepak. Velmi rád jezdím na sumce do Itálie na řeku Po.
Ahoj kubi, berou?(pavel)
Foto
Někdy roha, ale někdy ano:-)
ahoj jakube chtěl bych poradit tvoji nejosvedčeněší nástrahu na lov jeseteru ?(martin)
Foto
Halibutí peleta:-).
Dobrý den Jakube, ovlivnil jste spoustu malých rybářů a také i ty moje kluky. Chci Vám poděkovat za to co pro děti děláte už několik let :)(Míla)
Foto
Děkuji Vám Mílo. Je to směr, kterým jsem se rozhodl jít. Mládež je budoucnost nejenom rybaření, celé přírody, ale i naší země.
Dobrý den pane Vágnere sem začínajcí kaprař a rád bych od vás dostal pár rad např. jakou například montáž, návnady atakdále. sem vaším velikým fanouškem. (Peťa Kopolovičů :))
Foto
Jak už jsem psal, nepovažuji se za kapraře. Kapry chytat umím, ale v naší zemi jsou osoby mnohem povolanější. Tomáš Blažek, Karel Nikl, Lukáš Krása, Michal Kučera , Jarda Těšínský a mnoho, mnoho dalších. To jsou ti, kteří ti mohou opravdu poradit. Všechny je najdeš v časopise Kapr a Kapří svět.
ahoj jakube , som zo slovenska a som vaš veľký obdivovatel chcel by som sa spytat ake su vaše pripravy predtym než idete na dlhšiu vypravu ?(Filip)
Foto
Dříve jsem přípravy prožíval hodně. Dnes už mám mnohem více zkušeností a tak se musím přiznat, že se někdy balím třeba i 4 hodiny před odletem:-). Pokud ale jedu do nové oblasti, přípravy trvají i měsíce.
Která země na světě je podle vás na sladkovodní ryby nejbohatší?(Daniel Dušák)
Foto
Zmíním oblast. Zcela jistě Amazonský deštný prales.
Ahoj Kubo, chtěl jsem se tě zeptat, pokud někdy vyrazíš na ryby v ČR, na jaké revíry, a jakou preferuješ "domácí" rybu? A dotaz druhý - chystáš zase nějaký pořad o rybách, či rybaření?? Díky za odpověď a Petrův zdar!(Tomáš Franz)
Foto
Času moc nemám, protože jsem velmi často mimo Čr. Pokud tu jsem, většinou se snažím hledat místa bez lidí a jdu po jednotlivých rybách. Pořady budou, jen nestačíme natáčet:-). Od srpna se po světě rozbíhá celá série na Discovery Channel a od září půjde na ČT D 14 dílů o naší přírodě a rybaření pro děti. Krásný projekt, který pevně věřím, zaujme i dospělé.
Ahoj Jakube,byl bys zastáncem plošného chyť a pusť u dravců? Situace je katastrofální,vyjmkou je snad jen sumec.Díky,ať berou!(Venca J.)
Foto
Musím říci, že snad asi i ano. Minimálně na 2/3 roky. Samozřejmě kromě sumců, což může znít jako paradox, obzvláště ode mě. Situace je však taková, že v některých revírech probíhalo vysazování sumců zcela bez jakéhokoliv používaní mozku a bez přihlédnutí na možnosti daného revíru.
Jaký je to pocit když chytíte tak velkou rybu ?(Martin )
Foto
V ten okamžik jste ten nejšťastnější člověk na světě!
Jaké ryby, kterou jste kdy chytil si nejvíce ceníte?(Daniel Dušák)
Foto
Asi tygří ryby z loňského roku. Měla kolem 50kilo a celkově jsem v Kongu strávil rok, abych takovou zubatici přelstil.
Ahoj Jakub, som zo Slovenska, konkrétne z Levíc a chcel by som sa ťa spýtať, či si už bol chytať veľké ryby (najlepšie kapre) aj na Slovensku. A ak áno tak kde a aká nástraha bola najlepšia? (Marek)
Foto
Ahoj Marku. Nezlob se, nejsem kaprař, takže ti moc neporadím. Pokud tě zajímají kapři na Slovensku, nejpovolanějším je Ivan Fabian. Jeho články a info najdeš v časopise Kapr a Kapří svět
Jaký je váš nejoblíbenější svazový revír v České Republice? (Daniel Dušák)
Foto
Dobrý den Dane. Určitě Orlická přehrada, ale je jich celá řada. U nás máme jeden zásadní problém a to ten, že krásná voda je tu v podstatě každá:-).
Dobrý den, Jakube chtěl bych popřát mnoho dalších úspěšných výprav a hodně štěstí i v osobním životě, mám v plánu si zajet zachytat na Katlov, býváte tam často ? A chtěl jsem se zeptat, jak reagujete na "internetové" závistivé hrdiny, kteří Vám úspěch nepřejí a závidí, takové ty zaručené řeči, že pro Vás ty ryby chytá někdo jiný a vy ste jen tvář atd... řešíte to vůbec ? Ještě jednou hodně štěstí a Petrův zdar !! (Olda)
Foto
Dobrý den Oldo. Pokud jsem v Čr, na Katlově jsem velmi často. Je to můj domov a jezero je velmi náročné na práci. Já tam odpočívám většinou prací, která nikdy nekončí:-). Nereaguji. Je to zbytečné a nešťastní lidé budou zlí vždy. Já jsem díky rybám šťastný a velmi si toho vážím. A zcela upřímně. Nachytal jsem tolik velkých ryb, co většina lidí neviděla ani na fotografiích, takže si opravdu nemám co dokazovat.
Dobrý den p. Vágner, syn (5let) je malý rybář a moc Vás obdivuje. Sleduje všechny videa a pořady s Vámi. Chtěl by se zeptat na co je nejlepší chytat líny a úhoře. A zajímá ho jestli se bojíte nějaké ryby:-D. Děkujem za odpověď. (Jonášek Mach)
Foto
Ryb se bát je zbytečné. Pokud je mu 5 let, tak je to určitě hnojáček nebo rousnice.
Dobry den Jakube,mate nejaky recept na to jak omezit ulovky malych ryb - cejnu,kdyz bych chtela uspesne chytat velke kapry? Petruv zdar😊(Jana)
Foto
Velké průměry boilies a delší vlas, kdy je boilies dále od háčku. Tak má cejn větší problém nástrahu nasát...
Ahoj Jakobe ,dá setím uživit ,nebo bys raději šel pracovat ?(Karel Vag)
Foto
Ze začátku moc ne, ale dnes již ano. Každopádně bych nikdy neměnil. To co dělám, je pro mě hlavně radost.
Jakube, máš i na rybách zapnutý mobil?(Kristina)
Foto
Když je signál, tak ano:-).
Zdravíme ze Zlaté u Prahy. Jakube, kybyste mohl kohokoliv z celého světa vzít s sebou na ryby. Koho byste pozval? Co třeba Putina nebo Obamu?(Hůlovi)
Foto
Kdepak. Byl by to jistě můj tatínek. Je to dva roky, co jsem mohl vzít tátu po mnoha letech na ryby a do konce na sumce. Spal se mnou v lodi a první noc byla úplně plonková. Tak moc jsem si přál, aby se to podařilo... Druhou noc táta vytáhl dva sumce a největší měl něco kolem 180cm. V životě jsem chytil tisíce větších sumců, ale tento byl jistě tím v životě nejdůležitějším. Moc si přeji, abych si to s tátou ještě někdy mohl zopakovat.
Dobrý den Jakube, jaké bylo vaše nejdelší čekání na úlovek?(Honza)
Foto
Dobrý den Honzo. Přesně nevím, ale měsíc jistě. Jednou jsem v Kongu čekal na záběr od tygří ryby něco kolem 14 dní. Pak jsem měl dva záběry za 5 minut a obě ryby jsem stratil. V ten okamžik bych nejraději zahodil pruty do vody. No a pak jsem dalších čtnáct dní čekal na záběr, který nepřišel. Takže 5 minut akce za měsíc a domů bez ryby:-).
Dobrý den také jsem zapaleným rybářem,ted jsem se přestěhoval k Veselý nad Lužnicí a párkrát jsem tam byl rybařit a chtěl jsem se zeptat zda už jste tam na Vlkovských pískovnách také chytam a jestli ano jaké jste měl z tich vod zkušenosti .Děkuji Zdeněk.(Zdeněk)
Foto
Vlkovské pískovny jsou magické. Jsou tam velcí sumci:-). Každopádně je nechce všechny masakrovat a je důležité je také občas vracet vodě...
Hezký den, Jakube. Jaké máte ještě rybářské sny?(Petr)
Foto
Určitě ano. Pevně doufám, že ještě dlouhou dobu budu schopen na ryby jezdit. Zdraví je v mém oboru velmi podstatné. Každopádně mám ještě pár ryb, které bych si opravdu přál spatřit.
Ahoj, Kubo! Jaké máš nejraději pivo?(Ondra)
Foto
Dlouhou dobu jsem pivo vůbec nepil, ale rodina Krajlů udělala své:-). Nejraději mám pivo Ferdinand.
Jakube, kolik lidí (kromě vás) čítá filmový štáb, který vás na cestách provází?(Roman)
Foto
Dobrý den Romane. Děkuji Vám za otázku. Maximálně 5, většinou však 4. Dostaneme se tak do jednoho auta či jednoho malého letadla.