Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Na ministra Pelikána střílel invalida! V domově seniorů z něj mají obavy

Autor: Eva Pospíšilová, Jitka Pecharová - 
30. května 2015
13:33

Sedm kulí jako… na Malé Straně! Chybělo málo, a Česko mohlo být bez ministra spravedlnosti! Na Roberta Pelikána (36, ANO) v pátek totiž několikrát vystřelil zoufalý muž. Naštěstí z kuličkové pistole. Jednalo se přitom o invalidního důchodce Alojze J., který žije v domově seniorů. Ředitelka zařízení přiznává, že jde o rizikového klienta.

Ministr Pelikán mířil pěšky přes malostranskou Valdštejnskou zahradu na otevření výstavy ke 150. výročí založení ženské trestnice v Řepích. Když kolem deváté hodiny ráno vcházel mezi první stromy, všiml si staršího muže.

Prý v něm hned poznal invalidního důchodce Alojze J. (60), který ho v úřadě navštívil, aby si stěžoval na své nespravedlivé odsouzení. Muž, který používá invalidní vozík, na politika z bezprostřední blízkosti vypálil z makety pistole několik kuliček. „Nejdřív jsem se strašně lekl, pak jsem nevěděl, jestli se nemám spíš smát…“ řekl Blesku Robert Pelikán. Jeho ochranka sice hned zasáhla a invalidu zpacifikovala, ovšem kdyby jeho zbraň byla opravdová, byl by ministr mrtev, nebo těžce zraněn.

Obavy z "atentátníka" v domově seniorů

»Atentátník« Alojz J. je klientem Domova pro seniory v Heřmanově Městci. Ředitelku zařízení Marii Málkovou jeho čin nepřekvapil. „Celou dobu jsem se bála, že tady něco provede. Tak to provedl jinde.“ Na poznámku Blesku, že dnes se asi svého svěřence nedočkají, protože je po svém činu zadržen, suše poznamenala: „To bych byla moc ráda, kdyby se už nevrátil, protože nevím, co by nám tady ještě vyvedl…“

Případ Alojze J.

Domov pro seniory v Heřmanově Městci se Alojze J., ze kterého tu mají strach, již zítra zbaví… „Teď cítí vůči nám velkou zášť, protože jsme mu mohli ukončit pobyt na základě pravomocného odsouzení k podmínce za to, že hrubě porušil domácí řád tím, že vnikl do uzamčeného automatu,“ řekla nám ředitelka Domova Marie Málková.

Právě kvůli tomuto rozsudku, který považuje za nespravedlivý, zřejmě Alojz J. zaútočil na ministra. Z automatu na cukrovinky zmizelo zboží za 118 Kč. Škoda je malá, ale čin byl hodnocen jako vloupání.

Důchodce má za to, že šlo ze strany vedení domova o nastraženou past, protože si na něj dlouhodobě stěžoval. Sladkosti podle něj ukradl někdo jiný.

Kuličkami na prezidenta

Podobný útok, jaký provedl Alojz J., se stal i v září 2012, kdy na tehdejšího prezidenta Václava Klause střílel z kuličkové pistole Pavel Vondrouš. Ten Klause trefil několikrát do ruky před zraky ochranky, která nijak nezasáhla.

Prezident musel být kvůli krvácení ošetřen. Přestože útočníkovi hrozil za násilí proti úřední osobě trest až šesti let, nakonec soud jeho čin překvalifikoval na výtržnictví a odešel s podmínkou.

lunatic ( 26. října 2015 06:23 )

To je obdivuhodné! Návazně na to však nechápu,proč chtějí mnozí do důchodu,když,jak se ukazuje,mají neustále společnosti co nabídnout a i učit ty mladší

DBBS ( 30. května 2015 13:46 )

Škoda že neměl pravou bouchačku...hned by bylo o jednoho ***a míň.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa