Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Levhartí kotě v pražské ZOO

Malou levhartici včera ošetřovatelé poprvé vzali do rukou
Malou levhartici včera ošetřovatelé poprvé vzali do rukou  (Autor: ČTK, David Malík)
Autor: puk - 
7. května 2010
06:25

Je to holčička, má 1,8 kilogramů a je zdravá. Zjistili to v pražské zoo ošetřovatelé, kteří vzali poprvé do rukou v březnu narozené mládě levharta obláčkového. Kočička už prý vykukuje z porodního boxu. A když si počkáte na podvečerní hodiny, můžete ji spatřit, jak prozkoumává klec.

Levhartí slečna přišla na svět 8. března. Její mámě Buri se narodila dvojčata, jedno z nich však za tři dny uhynulo. Malé kotě nebylo do tohoto týdne vůbec v lidských rukou.„Sledovali jsme ji kamerami. Nyní jsme ji však potřebovali převážit a očipovat,“ řekl Blesku kurátor savců Pavel Brandl.

Pražské zoo se povedlo tento »zranitelný« druh rozmnožit už popáté. Všechna koťata však putovala do jiných zahrad. Tato kočka zřejmě zůstane v Praze.

A kdy ji můžete nejlépe vidět? Podle ošetřovatelů vylézá z úkrytu hlavně po 16. hodině. Pak krůček po krůčku prozkoumává svou klec. Zatím má necelá dvě kila, v dospělosti bude mít desetkrát více.

Zatím váží kotě 1,8 kilo, v dospělosti bude mít kolem 20 kilo Zatím váží kotě 1,8 kilo, v dospělosti bude mít kolem 20 kilo | ČTK, David Malík

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi