Samotná Lenka Termerová se ke své vážné chorobě nikdy otevřeně nevyjádřila. „Jestli mám nějakou nemoc, tak je to moje soukromá věc,“ odpověděla vždy na dotazy ohledně své nemoci populární herečka. Rakovinu Termerová nepřiznala ani ve chvílích, kdy bylo jasné, že jí kvůli chemoterapii slezly vlasy a herečka do společnosti chodila s hlavou zabalenou v turbanu.

Tak například dorazila na poslední udílení Českého lva. „To je jen součást mojí garberoby,“ odbyla všechny dotazy na netradiční pokrývku své hlavy Termerová. Její dcera Martha Issová ale usoudila, že nemá cenu chodit kolem horké kaše.

„Moje maminka bojuje s rakovinou prsu. To je také jeden z hlavních důvodů, proč jsem se připojila do boje proti této nemoci,“ řekla Issová. Ta na druhou stranu ale nechce o onemocnění své maminky prozrazovat více. „Mluvit o maminčině zdravotním stavu mi prostě nepřísluší,“ dodala mladá herečka.

Fotogalerie
3 fotografie

Ta se i se svou maminkou připojila do charitativní akce Zdravá prsa, která 5. června vyvrcholí šestikilometrovým pochodem, který má právě na rizika spojená s rakovinou prsu ženy upozornit. Pochodu se chce zúčastnit i nemocná Termerová. Ta tak bojuje se stejnou chorobou jako například zpěvačka Anna K. nebo Naďa Urbánková.