"Víte, že mě ještě nikdy nikdo nepožádal, abych se fotila nahá? Možná proto, že je na mně vidět, jaká jsem stydlivka. A já jsem si tentokrát řekla, že už bych s tím mohla začít," prohlásila na křtu kalendáře pro Městská divadla pražská Termerová. Všechny herečky, které pózují v kalendáři, se shodly, že Lenka na snímku vypadá maximálně na třicet.

"Když je dobrá fotografka, světlo a trocha té retuše, hned vypadáte mladší," vtipkovala herečka, kterou zřejmě k nafocení aktu inspirovala dcera Martha Issová. Ta své křivky předvedla loni v kalendáři Banco casino. Mezi hracími žetony nahá jen ozdobená šperky posedávala na ruletě.

V kalendáři v rouše Evině pózuje šest hereček ve zralém věku (Dana Batulková, Veronika Gajerová, Radka Fidlerová, Jitka Smutná, Lenka Termerová a Kateřina Macháčková). Důvodem je připravovaná divadelní hra Holky z kalendáře. "V této hře se šest starších dam z anglického venkova rozhodlo nafotit kalendář aktů pro charitativní účely. Jejich čin vzbudil mediální pozornost po celém světě a vlastně odstartoval celou mánii okolo focení kalendářů aktů k té či oné příležitosti," říká režisér připravované inscenace, jejíž premiéra je plánována na 19. března 2011 v Divadle ABC.

Akty se zrodily v ateliéru známé fotografky Ilony Sochorové. "Když jsem dostala nabídku nafotit akty pro kalendář, měla jsem velkou radost. Rozhodla jsem se celou koncepci pojmout jako čistě ateliérovou fotografii, která by měla podtrhnout u všech dam především pohled na jejich osobitou ženskost," říká fotografka. "Pro mě bylo velkou výhodou, že moje "modelky" jsou herečky, takže pro ně nebyl problém vcítit se do jakékoliv nálady," dodává Ilona.

Fotogalerie
10 fotografií