Jako první informaci přinesl deník Aha! s tím, že Termerová bojuje konkrétně s rakovinou prsu. Podle deníku se zákeřnou chorobou zápasí od poloviny minulého roku.

Sama se přitom loni v červnu společně s dalšími herečkami, Mahulenou Bočanovou, Simonou Stašovou nebo Aňou Geislerovou, zúčastnila pochodu proti rakovině.

Fotogalerie
3 fotografie


Přestože sama Termerová se ke svému zdraví nechce vyjadřovat, je zřejmé, že podstupuje velice radikální léčbu. Chemoterapie a ozařování ji už připravily o vlasy. Herečka s nemocí bojuje, seč může. Nechce na sobě nechat nic zdát. Proto chodí i do společnosti ‚jako by nic‘. Naposledy se objevila o víkendu na vyhlašování Českých lvů. Na hlavě však neměla paruku, jako minulý týden v pořadu Barbory Tachecí fakta, ale černý šátek.

Doprovod na slavnostním večeru dělala Termerové její dcera, herečka Martha Issová. Také ta vzbudila pozornost, a to svou pohublou postavou. Nyní je vysvětlení zřejmé. Za úbytkem tělesné váhy by mohly stát nervy a starosti o maminčino zdraví.

Termerová v posledních letech vstupovala do diváckých obýváků dvakrát týdně v seriálu Rodinná pouta, později VKV, v roli Jiřiny Rubešové. Hrála v mnoha filmech a seriálech - např. Život na zámku, Bylo nás pět, Četnické humoresky a v mnoha dalších.

S rakovinou prsu už více než rok bojuje také zpěvačka Anna K., která se o ní však s médii rozhodla otevřeně hovořit. Ve své současné podobě bez vlasů si dokonce nechala udělat snímky od fotografa Gorana Tačevského. Anna K. podstoupila už šest chemoterapií a její léčba v současné době vypadá nadějně. Nádor se jí z původních čtyř centimetrů zmenšil na pět milimetrů.