Klip mladých lidí, kteří jak tvrdí nejsou Jirka Mádl ani Marta Issová dovádí pokus herců o předvolební agitku do absurdna. Zabij bábu natočili Janek Rubeš a Čeněk Stýblo a říkají v něm: "Vykašlete se na nějaký přemlouvání. Kdo by přemlouval senilního bábu a dědka. Prostě hezky přijet, zazvonit a ukončit to. Pusťte jim plyn nebo seberte prášky, nebo jim dejte dvojitou dávku, těch prášků."

Na závěr klipu, ale uvádí autoři vše na pravou míru a jakoby mimo záběr mezi sebou mluví o tom, jestli lidi pochopí, že je jejich počin jenom pokus o vtip. Jeden z protagonistů, tak na závěr volá své babičce, kdyby náhodou viděla to video a uklidňuje jí: "Prosímtě já jenom, na internetu teď běhají nějaký videa. Víš, že máš volit koho chceš?...Mám tě moc rád babi. Pa pa!"

V původním klipu Mádl a Issová podle reakcí veřejnosti spoustu lidí urazili a znechutili. Uráží v něm, jak lidi, kteří volí levici, tak staré lidi obecně. "Starý lidi mají totiž takzvanou selektivní paměť. To znamená, že si pamatují jen ty hezký věci. Jak si dali poprvé pusu na taneční zábavě, ale třeba už úplně zapomněli na proces s Miladou Horákovou," říká v klipu Mádl.

Použijte nátlak?

Stejně odvážně pracují s původní verzí klipu neznámí autoři, kteří několik hodin po uveřejnění klipu Přemluv bábu uveřejnili na internetu předělávku Přemluv Mádlu. Z klipu mladých herců vybrali některé věty a proložili je záběry z období nacistické 3. říše. Pozdrav pravou rukou, o kterém mluví Mádl a Issová v původním klipu tak dostává až mrazivé souvislosti a výzva k volbě malé pravicové strany se ukazuje jako výzva k volbě nástupkyně zakázané Dělnické strany. Celkové vyznění původního klipu, který vyzývá k nátlaku na volební chování starých lidí dotahují autoři parodie do děsivých důsledků a ukazují totalitní nástroje nacistického režimu.

Video
Video se připravuje ...

Drsnější varianta předvolební agitky Mádla a Issové youtube.com