Film Exmanželka za odměnu vznikl doslova při obyčejném sousedském rozhovoru. Těmi sousedy byli shodou okolností producent Neal H. Moritz a režisér Andy Tennant, kteří spolu v minulosti pracovali na úspěšném filmu Holka na roztrhání.

Příběh se zabývá ztrápeným newyorským lovcem odměn, který dostane za úkol předvést před soud svou bývalou manželku. Není to tedy pouhá romantická komedie, ale spíše akční komedie s prvky romantiky.

Jedná se vlastně o netradiční manželskou komedii, která si nebere servítky.
Milo Boyd, kterého hraje Gerard Butler, je smolařský lovec odměn, který býval policistou, ale vyhodili ho a on se teď snaží nějak uživit. Zlom nastane, když dostane zdánlivě zakázku snů. Jeho bývalá manželka Nicol, kterou si zahrála Jennifer Aniston, utekla totiž před soudem bez zaplacení kauce a on ji má za úkol najít a přivést zpět.

Exmanželka za odměnu
Autor: Falcon

Mezi Butlerem a Aniston to ve filmu jiskří

"Milo Boyd býval skvělým policistou. Ale několik věcí se mu vymklo zpod kontroly včetně vztahu s jeho bývalou ženou Nicole,“ popisuje Butler životní příběh svého hrdiny. „Když se rozvedli, trochu ho to vyvedlo z míry, následkem čehož ho mimo jiné i vyhodili od policie. Takže se z něj teď stal lovec odměn a upřímně řečeno mu to moc nejde. Polovinu času prospí u kamaráda na gauči. Jenom se sám sebe snaží přesvědčit o tom, že je šťastný."

Scénář se Butlerovi velmi zalíbil a už i to, že si zahraje po boku krásné Aniston bylo velké plus i kvůli ní vzal nabídku na natáčení. Vzájemných sympatií, které mezi herci během natáčení panovalo si všimnul celý štáb a to, že to mezi nimi na kameře pořádně jiskřilo filmu hodně přidalo.

Nicole je horlivou reportérkou Daily News, která se vydala po stopě jednoho z případů, vše se ale zkomplikuje a krásná Nicol prchá před zákonem a následně i před svým exmanželem.

Exmanželka za odměnu
Autor: Falcon

Sladká pomsta exmanželce

Milo si samozřejmě myslí, že je to jeho nejšťastnější den života. Pomsta manželce bude sladká a to, že by jí dostal do vězení by byl pro něj úspěch. Jenže jak to tak u takových romantických komedií bývá vše nakonec dopadne jinak, než si Milo představoval.

„Je ohromně nadšený. To je samozřejmě důvodem, proč se mu vše začne hroutit pod rukama,“ říká o své roli Butler.

V tom je právě vtip celého příběhu zatímco Milo Nicole pronásleduje, zaplétá se i do případu, za kterým se vydala ona.

Butlera lákala na filmu i příležitost zahrát si jednu polovinu páru, který se šíleně miluje, přestože se navzájem dovádí k šílenství. „Myslím, že k sobě dokonale sedli,“ soudí Butler. „On zbožňoval její humor, její pohotovost, houževnatost i tvrdohlavost – všechno to, co ho teď dovádí k šílenství. Ale je jasné, že Milo a Nicole se stále dost silně milují.“

Režisér filmu byl se svým výběrem hlavních rolí do filmu velmi spokojen. Klíčem bylo to, aby vztah obou hlavních hrdinů na plátně vypadal přesvědčivě. „V tomto případě je Milo víceméně obyčejný chlap, takže jsme chtěli někoho, kdo se do takové role hodí. Gerry je jedním z takových herců, a navíc má komediální talent."

Exmanželka za odměnu
Autor: Falcon

Aniston a Butler se do sebe během natáčení zamilovali

Jennifer Aniston byla po boku Butlera pohotová. Sledovat tak jejich společné scény je jako sledovat velice dobré tenisové utkání.

„Můžete se to snažit popisovat slovy sebevíc, ale pokud tam není určitá nedefinovatelná jiskra, pak to prostě nefunguje,“ komentuje Butler. „Nám se ale spolu hrálo výtečně.“

Aniston tvrdí, že díky Butlerovu šarmu byli při natáčení všichni ve velice pohodové náladě. „Gerry je prostě zábavný. To je na něm úžasné, naprosto vás odzbrojí. Máte před sebou úžasného skotského herce, který na vás na první pohled působí hrozivým dojmem, ale ve skutečnosti je ohromně milý.“

Podle Butlera své roli jennifer dodává jiskru, inteligenci, sex appeal, jistotu a energii. A nejen do své role. Po skončení filmu spolu začali Butler a Aniston oficiálně chodit, takže se jim spolupráce na filmu navýsost vyplatila.


Video
Video se připravuje ...

The Bounty Hunter (2010) - trailer Falcon

Premiéra filmu Exmanželka za odměnu bude v českých kinech od 22.dubna.

543850:gallery:true:true