Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Doubová vyšmelila 26 milionů a přišla o manžela

Autor: Kateřina Moravcová - 
15. března 2010
10:09

Nečistou spekulací s pozemky vydělala 26 milionů, ale zažila i krutou ztrátu. V prosinci jí zemřel na rakovinu manžel Milan (†49). Pro Ivanu Doubovou (48), někdejší šéfku karlovarského stavebního úřadu, byl loňský rok tedy opravdu osudový.

Dnes je z ní zahořklá žena, která tvrdí, že štvavá kampaň rozpoutaná proti ní poznamenala celou rodinu. Zapomíná ale na to, že na začátku všeho bylo její zneužití, vlastně využití funkce.

Čachry s pozemky

Před rokem se provalila spekulace Ivany Doubové s pozemky, na které vydělala 26 milionů. Pracovala tehdy jako vedoucí karlovarského stavebního úřadu. Její rodina získala v restituci bezcenné louky a změnou územního plánu z nich udělala lukrativní pozemky. Jejich prodejem vydělala 26 milionů. Místo aby ji její nadřízení potrestali za zneužití funkce, byla povýšena.

Její aféru s pozemky odstartovalo mimo jiné i trestní oznámení, které na ni podal opoziční zastupitel Jiří Kotek. „Je to přesně rok, kdy jsem oznámení podal. Od té doby se toho ale moc nezměnilo. Nejen že město Doubovou nevyhodilo z funkce vedoucí úřadu, ale ještě ji povýšilo,“ kroutí nevěřícně hlavou Kotek.

Doubovou si městší radní nemohli vynachválit

Změnu jejího pracovního zařazení na strategický odbor rozvoje, urbanismu a územního plánování si městští radní nemohli vynachválit. „V uplynulých letech ukázala, že je odbornicí na pravém místě. Právě ona pomůže svým působením tento odbor rozšířit,“ uvedl náměstek primátora Petr Keřka. Žádné pokuty a sankce se tedy nekonaly, a to i přesto, že si magistrát nechal zhotovit odborné posudky, které její provinění prokázaly.

Sama úřednice po aféře prý zahořkla. Nechce komunikovat s médii, která jí podle jejích slov zničila život. „Štvavá kampaň, která se proti mně rozběhla, velmi zasáhla celou moji rodinu. V prosinci mi zemřel manžel a teď se bojím o syna. To vám to stále nestačí,“ křičela rozhořčeně do telefonu Ivana Doubová. Jak se zdá, miliony vždy štěstí nepřináší.

kohoutek ( 16. března 2010 08:27 )

Bože, proč vy ve Varech s tima rusákama něco neuděláte? Vzbuřte si, plivejte na ně, vyjděte do ulic. Vždyť to nemá obdoby, jak jsou roztahovační, jak si doslova koupí město, který se jim líbí a myslí si, že vše bude skákat kolem nich. Já v Praze, když v mhd slyším ruštinu, a to je stále,někdy je polovina tramvaje rusů, tak se mi otevírá kudla v kapse. Z.

anasyi ( 16. března 2010 00:21 )

1946,ja si myslim,ze ten duch neprepisuje jen pozemky,ale i baraky.Muze se ti totiz stat,ze aniz by te nekdo z uradu vyrozumel o tom,ze probiha nejake rizeni ohledne tveho domu.

anasyi ( 16. března 2010 00:16 )

della,ty jsi byla ve Varech na skolnim vylete pre 30 lety.Takze nemuzes ani posuzovat kdo je pani,jsou zde diskuteri,kteri zili v krusnohori cely svyj zivot.Jde o to,ze pani obesla zakon,defakto z pastviny,udelala lukrativni pozemek.Takze cena je asi o necem jinem ze?

anasyi ( 16. března 2010 00:13 )

12-666,ja si myslim,ze se mekomu dalsimu taky spatne spinka,ze ona v tom nejede sama.Pokud ona prodavala lukrativni pozemky za Varama smerem na Nejdek,je to jedna pastvina za druhou,procurana kravickama,s podzemnima vodama a raselinistem.Musela mit spolecnika,nebo si delal geodezii sama?On by od ni nekdo koupil pozemek bez mapky geodezie a nejakeho posudku?Jestli na ty pozemky,nekdo vstoupil,musel zanechat svoji botu v pastvine a podle toho mohl usuzovat,jestli koupi nebo ne,tot dalsi problem.Mohli leda kupovat vietnamci,nebo rusi.Takze ja to vididm tak,ze pani ma asi jeste dalsi pruser na krku

ales1 ( 15. března 2010 22:09 )

už se těším, až ti umře partner nebo rodič, prostě člověk, kterého máš rád. To bude srandy, však se taky nějaký hřích najde, který máš na triku.

Zobrazit celou diskusi