Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Cože? Milionová Doubová povýšila!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Kateřina Moravcová - 
25. listopadu 2009
21:15

Kontroverzní úřednice Ivana Doubová mění pozici. Tedy ne že by odcházela… Spíš povýšila! Místo vedoucí Stavebního úřadu v Karlových Varech totiž povede strategický městský odbor rozvoje a urbanismu.

Úřednice na sebe v minulosti upozornila tím, že změnou územního plánu milionově zhodnotila své pozemky.

„V uplynulých letech ukázala, že je odbornicí na pravém místě. Právě ona pomůže svým působením odbor rozvoje a urbanismu rozšířit,“ řekl náměstek primátora Petr Keřka.

Nad rozhodnutím městské rady kroutí nevěřícně hlavou hlavně opozice. „Je to jedno z nejabsurdnějších rozhodnutí, které kdy město vydalo. Určitě budeme požadovat, aby se tím zastupitelstvo zabývalo. Otázkou je, jestli to bude něco platné. Několikrát jsme na sporná rozhodnutí Doubové upozorňovali, ale vždy marně,“ řekl s podivem opoziční zastupitel Petr Kulhánek.

Opozice v zastupitelstvu letos obvinila vedoucí stavebního úřadu například z toho, že postupuje v rozporu s územním plánem. Podle opozice neoznámila vlastnictví zemědělských parcel, které se v územním plánu posléze změnily na lukrativní stavební plochy. Úřednice vydělala miliony korun na změně územního plánu, již sama navrhla.

Vedení města Doubovou v pozici vedoucí stavebního úřadu nechalo i poté, co některé z odborných expertiz prokázaly, že se změnou územního plánu dopustila porušení zákona. Radní odkazují na další analýzy, podle kterých nechybovala.

Doubová ke svému jmenování vydala prohlášení, v němž mimo jiné stojí, že ji neustálá kritika stavebního úřadu trápila. I proto se rozhodla do výběrového řízení přihlásit.

janteto ( 26. listopadu 2009 17:02 )

sakra, mám pocit, že je to sakramentská pravda!

sakra ( 26. listopadu 2009 10:00 )

Mám dojem, že celý kraj a magistrát K.V. a potažmo i vedení státu si strachy z rusáků kadí do kalhot. Za bývalými plukovníky a generály z "východu" stojí pod jejich velením vyvcvičení ozbrojenci. Tato dáma je evidentně pod jejich ochranou, protože jim povolí každý záměr ve městě a okolí, včetně rezervací. Je za to samozřejmě od nich i dobře placená.

gogo ( 26. listopadu 2009 06:16 )

jakému hnoji dává vzejít česká svoboda a demokracie ... Toto je víc než výsměch. Zde již vládnou jen zkorumpované tlupy bezohledných mafiánů a my si můžeme o tom zde jen "svobodně" zalkat.... Nic víc. Není zde absolutně žádný mechanismus, který by potrestal lumpa a poctivého vynesl nahoru. Václave Havle : Toto je ta pravda a láska co zvítězila nad lží a nenávistí ???

palko1961 ( 26. listopadu 2009 01:23 )

se i na tuto sv..i vari voda!

siroky11 ( 26. listopadu 2009 00:23 )

čím větší lump - tím důležitější funkce. Tato úřednice zneužila svého postavení ke svému osobnímu prospěchu a tak bude ještě povýšena, ať má z čeho krást! To je taková lumpárna, že se člověk ani nestačí divit!!!

Zobrazit celou diskusi