Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kocáb zůstává, premiér rezignaci nepřijal

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Eva Hofrichterová, sen - 
11. března 2010
05:00

Poté, co Blesk informoval o poměru Michaela Kocába (55) s mluvčí Lejlou Abbasovou (30), ministr ve středu nabídl premiérovi svoji rezignaci. Ten ji však nepřijal. Podváděné manželce už došla trpělivost.

 

 

 

 

Kocába přimělo k rezignaci odhalení Blesku a také to, že o nevěře promluvila manželka Marsha. Fischer si s Kocábem promluvil už ve středu večer, vyslechl si ministrovo zdůvodnění a rozhodl se rezignaci nepřijmout. Premiér ocenil, že se Kocáb v ryze soukromé věci snažil zachovat maximálně poctivě a usoudil, že k jeho odstoupení z vlády není důvod.

Kocábova manželka Marsha (55) má už jeho záletů dost. „Snažíme se už delší dobu dohodnout o rozdělení majetku,“ přiznala ve středu. Kocáb svou rezignaci nabídl poté, co jeho žena o nevěře promluvila v médiích.

Na Kocábův románek s Abbasovou přišla jejich dcera Natálie. „Kocáb zapomněl v rodinném autě mobil. Našla ho dcera Natálka, objevila v něm zprávy od Lejly a ukázala je matce. To byla pro Marshu poslední kapka,“ popsala Blesku rodinná známá.

Podle ní to v jejich manželství skřípe již delší dobu. Už dříve jí zahýbal se zpěvačkou Emily Kinskou (34). Abbasová pak zřejmě byla poslední kapkou. „Už dlouho spolu žijeme jako bratr a sestra,“ řekla Kocábová serveru Týden.cz.

Kocáb nevěru nepřímo přiznal

Kocáb v prohlášení, které médiím rozesílala Abbasová, svoje rozhodnutí rezignovat zdůvodnil tím, že nechce, aby se místo jeho práce na ministerstvu debatovalo o osobních vztazích. „Již více než dva roky připravujeme s manželkou klidný a přátelský rozvod. Lejla Abbasová není tudíž v žádném případě příčinou našeho rozchodu,“ potvrdil nepřímo svůj poměr s exotickou kráskou Kocáb. Abbasová odmítla svůj vztah s ministrem komentovat.


Co napsal Kocáb Blesku…

Dnes odpoledne jsem doručil premiéru Janu Fischerovi osobní dopis, který obsahuje nabídku moji rezignace na úřad ministra jeho vlády. Velmi si Vážím práce Úřadu premiéra i osobních postojů premiéra. Vážím si práce vlády, vnímám podporu, kterou u našich občanů má a nechci, aby veřejné přetřásání mého osobního života vrhlo stín na vše, čeho v této nelehké roli dosáhla.

Svoji práci na ministerstvu pro oblast lidských práv jsem se celou dobu snažil vykonávat co nejzodpovědněji, s plným nasazením svých sil a svého přesvědčení, nechci ohrozit samotné téma lidských práv a dopustit, aby se z věcné debaty stala debata o osobních vztazích. Ve chvíli, kdy některá média zveřejňují citlivé informace z mého soukromého života, se proto chci zachovat v souladu se svým svědomím.

Nehodlám se před médii vykrucovat ani bagatelitovat zveřejněné skutečnosti. Se svoji ženou Marshou žijeme již osm let odděleně. Ve společné domácnosti jsme zůstali jednak z ohledu na naše děti a jednak z důvodu hlubokého vztahu k rodině, kterou jsme spolu vybudovali. Naše láska se přetavila v přátelství a vzájemný respekt. Již více než dva roky připravujeme klidný a přátelský rozvod. Lejla Abbasová, se kterou jsem se poprvé setkal až při nástupu do úřadu, není tudíž v žádném případě příčinou našeho rozchodu.

Michael Kocáb


Kdo je Lejla Abbasová?

Exotická kráska je dcerou Súdánce a Češky. Začínala jako tanečnice na diskotékách u tyče, pak se stala moderátorkou a příležitostnou modelkou. Moderovala třeba reality show Big Brother, účinkovala i v reklamách a videoklipech. Kocábovou mluvčí se stala v lednu 2009.

518013:gallery:true:true

Politici mají zálety v oblibě

Miroslav Macek + Petra Pyšová

První přešlap vysokého politika. Mimomanželský poměr jeho kariéru neohrozil. Macek poté střídal jednu milenku za druhou.

Václav Klaus + Klára Lohniská

Prezident proslul aférkou dokonce se dvěma letuškami. Prezident zahrál sympatie k nim do autu a manželka Livia mu odpustila.

Mirek Topolánek + Lucie Talmanová

Románek s Lucií Talmanovou mu vaz nezlomil. Výměna manželky premiéra nastolila nový trend – osobní život se toho politického netýká.

Jiří Paroubek + Petra Kováčová

Podobně jako Topolánek vyměnil svou manželku za mladší Petru Kováčovou. S ní teď šéf ČSSD vychová dceru Margaritu.

David Rath + Renata Horká

Jeho milenka i manželka o sobě vědí, dokonce bydlí kousek od sebe a navštěvují se.

Radek John + Jana Kadlecová

Jeho mimomanželské dítě prozradila autosedačka, kterou zapomněl ve svém autě. Manželka Zlata Adamovská mu sbalila kufry a nyní se rozvádějí.

anasyi ( 14. března 2010 20:00 )

aapricot ja vim,ze nejsem za to zodpovedna,proto me to nechava v pohode.Kdo se na verejnosti ukazuje,to jsou politici,ze svymi konkubinami,a ja si takovejch politiku nemuzu vazit a brat jejich slova vazne.Vezmi si,ze oni hlasaji jak jim jde o lidi, o jejich rodiny aby netrpeli a sami si nechaji rodiny rozvratit a prochazi jednym skandalem za druhym,presne jak uz nekdo psal,kazou vodu a sami pijou vino.tady byl jeden politik,kterymu vylezla nevera na povrh,z politiky vyletel na dve doby.Nikdo s nim nediskutoval a letel.Ja jsem byla v soku,kdyz Fischer prohlasil,ze se nic nedeje,ze defakto Kocab je chudak a ta jeho Lejla taky.me stve to,ze je urcite daleko vice kvalitnejsich lidi,ale poslanci ukazuji,ze pri jejich boku,muzou stat pouze konkubiny.To je politika pres diru a ne o kvalite cloveka,a potom,jak ma podle tohodle cesko vypadat,ne ze je vytunelovany ale i prosoustany,politici lidem ukazujou,ze neni treba mozku,ze na dobrej post je treba diry,ktera se nastavi.Nikdy jsem se k politice nevyjadrovala,ale kdyz se na vsechno divam,ja si jenom preji,aby se Zeman dostal do vlady a vsechny vypraskal i z tema konkubinama.Zemana taky bylo dost,ale jak je videt,objimani stromu mu prospelo,urcite se poucil z chyb a urcite si uz bude vybirat kolem sebe jine lidi a ne Standiky.No a co se tyce,te zaloby jak vyjel Adam,on si jako mysli,ze bych prohrala?Neprohrala.Uz vidim ten nadpis v Blesku:diskutujici jmenem Anasyi zazalovana,zalobce po ni pozaduje castku odskodneni 5.milionu korun za pospineni osoby Lejly a Kocaba.No jo,ale v pripade,ze by zalobce neuspel,ja bych tu castku pozadovala po nem

akka ( 14. března 2010 10:02 )

anasyi.. souhlasím s tvým příspěvkem. Mně třeba slečna Abbas taky ničím nikdy neupoutala. Jsou tací, co se jim slečna Abbas líbí, proto ji i můžou závidět. Typická česká vlastnost. Odjakživa to hezké slečny mají v životě těžší. Proto se ptám, jak se Abbas dostala na místo tiskové mluvčí, nevěřím, že by měla nějaké vzdělání..to by pak netančila u tyče a brala drogy. Takže si o tom také myslím své.. Hezký den všem

aapricot89 ( 13. března 2010 21:45 )

ahoj anasyi, ze se vubec namahas odpovidat. adam55 je neco jako agent700, jestli to ovsem neni sam velky agent700, stejnou nadavku jednozavita jsem obdrela od agenta taky Na takovy loosers plati tezka ignorace. at si pisi ty svoje kokotiny, snad jim povoli to napeti v te jejich male hlavicce, co nosi v gatich, oni totiz tou hlavickou i premysli A to co pise ten pitomec o zalobe ignoruj, za to co napises Ty, nejsi zodpovedna, ale provider, v tomto pripade Blesk

arcaben ( 13. března 2010 16:41 )

anasyi ( 13. března 2010 14:52 )

adame55,podivej se,diskuze jsou od toho,aby se diskutovalo,a potom,nechapu,ze sis vzal na musku me.je tady daleko vice objevu.nepatrim mezi ty,kteri by Lejle zavidely,nemam totiz co.Ji propiraji bleskem,ne me.A jinak,je mi sum a fuk,komu skace Lejla do postele.Jenom se divim,ze sama tohle nezatrhne,vis,ja bych treba s tim mym mrchozroutskym mozeckem,plneho sajrajtu,udelala v blesku dusno.Ji to zrejme ani nevadi.A potom,ja se mezi sejrovaty rachotiny neradim,moje kuze je opalena,zrovna ted popijim dobry drink,rano jsem si byla zacvicit u more,pristi tyden chceme lodi vyrazit ma Malorcu,je tam koncert,popapkame,dam si dobre vinecko,tak ti porad clovece premysli,co ja bych ji mohla jenom zavidet,jeji mladi?I ona jednou zestarne,ja jsem byla taky mlada,a nehlede me tento stav vyhovuje.a pokud by Lekla chtela nekoho zalovat,at v prvni rade zazaluje blesk jo?A pokud si poradne prectes jeji davne hlasky,sama uvadi ze si obcas jako tanecnice u tyce musela i neco slehnout.Me jenom mrzi jedna vec,ze kvalitnejsi slecny z vyssim IQ jsou odstrcovany z dobrych pozic,ze vzdy budou na prvnim miste konkubiny

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa