"Dnes odpoledne jsem doručil premiéru Janu Fischerovi osobní dopis, který obsahuje nabídku mojí rezignace na úřad ministra jeho vlády," napsal Kocáb v tiskovém prohlášení.

Ministr svůj krok zdůvodnil tím, že nechce ohrozit téma lidských práv a dopustit, aby se z věcné debaty stala debata o osobních vztazích. Kocáb tak možná bude prvním ministrem, který odstoupil z funkce kvůli nevěře!

VIDEO: Kocáb s cizí ženou v cizím pokoji

Manželka: Tři roky se taháme o majetek

Kocáb svou rezignaci nabídl poté, co o jeho nevěře v médiích promluvila jeho manželka Marsha. Podle ní to v jejich manželství skřípe již delší dobu. Už dříve jí zahýbal se zpěvačkou Emily Kinskou (34). Abbasová pak zřejmě byla poslední kapkou. „Už dlouho spolu žijeme jako bratr a sestra,“ řekla Kocábová serveru Týden.cz.

Ministr Kocáb je na služební cestě v Bruselu a na otázky o rozvodu odpovídá vyhýbavě. „Píši své stanovisko, nebude to jednoduché,“ reagoval pouze na dotaz Blesku. Abbasová, přestože je tisková mluvčí a novinářům má být k dispozici, pro jistotu celý den nezvedala telefon.

Fotogalerie
1 fotografie

Na Kocábův románek s Abbasovou přišla jeho dcera Natálie. „Kocáb zapomněl v rodinném autě mobil. Našla ho dcera Natálka, objevila v něm milostné zprávy od Lejly a ukázala je matce. To byla pro Marshu poslední kapka,“ popsala Blesku rodinná známá.

Ministr Kocáb: Nevěra a rozvod!

Jejich dvě dcery už jsou dospělé, synovi Michaelovi je čtrnáct let. Marsha je v současné době zcela samostatně výdělečně činná. A Kocáb? Definitivní rozpad manželství stále potvrdit nechce.

Kocáb: Manželka je příliš uvolněná

Manželská krize mezi Michalem Kocábem a jeho americkou manželkou Marshou trvá už řadu let. Kocáb to potvrdil loni v rozhovoru pro deník Aha!, kde uvedl, že za vleklým problémem stojí vlastní děti.

„Děti by měly být až na druhém místě, na prvním by měl vždy zůstat partner, což u nás nikdy nebylo,“ postěžoval si tehdy Kocáb. „Už jenom to, jak děti vychovávám já a jak je vychovává má žena. Je na ní velmi znát, že je Američanka, a ta výchova je značně uvolněná,“ svěřil se Michael Kocáb. Kocáb přiznal, že se několikrát snažil urovnat rodinné trable. „Jeden čas jsme se tak hádali a řvali na sebe, v tu chvíli mě vlastně napadala myšlenka rozvést se,“ přiznal Kocáb.