Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Irene: Manžel měl sex s mou matkou, pak i s nejlepší přítelkyní

5. února 2010 | 18:13

Muž ji poprvé podvedl s matkou. Když ho vzala zpátky, svedl její nejlepší přítelkyni. Nikdo by nemohl obvinit dlouho trpící Irene Whitelaw z toho, že nedala manželovi maximální šanci k nápravě. Dokonce několikrát.

Okolí Irene Whitelaw je přesvědčeno, že prokázala výjimečnou trpělivost a slitování. Svého muže Andyho Simpsona přijala zpět po té, co měl románek s její vlastní matkou. On se ale odvděčil tím, že jí utekl s její nejlepší kamarádkou.

Problémy v manželství začaly už v roce 2000. Matce Irene, Marlene, zemřel manžel. Aby nemusela žít sama, nastěhovala se k rodině dcery. Irene dělala vše, aby matku podpořila. Psychicky i finančně. Jediný mrak na společném soužití byl, že Marlene neměla ráda svého zetě. „Všichni jsme sice bydleli pod jednou střechou, ale máma a Andy jakoby se v míjeli. Nechtěli k sobě najít cestu,“ vzpomíná Irene. „Vždy vůči němu byla v opozici. Nikdy totiž náš sňatek nechtěla. Oba dva jsem milovala, takže jsem naléhala, aby spolu v dobrém vycházeli.“

Pětatřicetiletá Irene jednou večer uviděla, jak Andy její matku drží za ruku. Byla udivená, znejistěla, ale manžel ji ujišťoval, že dělá jen to, co po něm chtěla. Vymluvil se, že zdrcenou vdovu jen utěšoval. Když se ho Irene zeptala, jestli je za tím něco víc, začal se smát. „Nebuď směšná miláčku,“ odpověděl. „Říkal, že se mnou není něco v pořádku. Že bych měla zajít k psychiatrovi. Nechat si předepsat prášky, protože se divím tak normální věci. Ptám, se na něco tak směšného.“

„Je pravda, že jsem smrt svého otce moc dobře nezvládla. Proto jsem si nechala namluvit, že jsem v depresi. Se svou domněnkou, že mě můj muž podvádí s matkou, jsem se svěřila psychologovi. I podle něj jsem byla paranoidní,“ svěřuje se dál Irene, která dostala předpis na silná antidepresiva.

Matka Irene dokázala svou dceru bez výčitek podvádět s jejím mužem.
Autor: TheSun

Matka Irene dokázala svou dceru bez výčitek podvádět s jejím mužem.
Po dvou letech společného soužití, přesvědčování, že si vše jen namlouvá, našla Irene zdrcující důkaz. Na schodech v předsíni ležel vzkaz od matky. Poznala její rukopis. Šedesátiletá Marlene v něm psala zeti, . že s ním chce začít nový život. Utéct s ním. Irene se zvedl žaludek. Šla za svým nevěrným mužem. Konfrontovala ho. Ten ze strachu utekl z domu. Pak šla za svou matkou. „Přišla jsem za ní na zahradu. Sedla si k ní a zeptala se na dopis. Koukla se na mě a její obličej úplně zesinal,“ vzpomíná Irene. „Po chvíli se trochu sebrala. Začala na mě křičet, že je lepší milenka než já, že jsem svého muže nikdy nedokázala tak uspokojit, že ji Andy miluje víc, než kdy miloval mě. Myslela jsem, že zkolabuji. Bylo to příšerné.“

Irene popadla dva malé syny a utekla. Ale ještě ten samý večer vtrhla do domu zpátky a vše zničila. Nekontrolovala se vzteky. Po Andym bylo vyhlášeno pátrání.Vyšetřování zjistilo, že je v nemocnici. Byl hospitalizován po neúspěšném pokusu o sebevraždu. Irene nakonec souhlasila, že ho navštíví. „Přišla jsem k jeho lůžku a vrazila mu facku. Řekl mi, že všeho lituje- Hlavně kvůli dětem,“ popisuje dál svůj zážitek.

Jediné po čem Irene toužila, bylo přestěhovat se zpátky do rodného města. Začít znovu. Andy ji ale pronásledoval. Kvůli dětem nakonec podvolila. Dala manželství druhou šanci. „Neodpustila jsem mu. To jsem ani nemohla. Ale synové potřebovali svého otce. Chtěli ho zpátky doma. Když se stanete matkou, dáte před svým životem zájmy dětí - tedy pokud nejste moje matka,“ trpce komentuje Irene. „Ze začátku to bylo těžké. Nemohla jsem vedle Andyho usnout. Musela jsem si dokola představovat s matkou. Co spolu všechno dělali.“

Irenina nejlepší přítelkyně Lynn. Po dvouletém přátelství ji svedla manžela.
Autor: TheSun

Irenina nejlepší přítelkyně Lynn. Po dvouletém přátelství ji svedla manžela.
O další dva roky později se celá rodina přestěhovala do nového domu a Irene se skamarádila se sousedkou Lynn. Dvaačtyřicetiletá matka pěti dětí, nemohla pochopit, jak to že Irene muži odpustila. Ale respektovala fakt, že to udělala kvůli dětem.

O nějakou dobu později měl Andy oslavu narozenin. Pozvaná byla i Lynn. Když Irene zaslechla, jak její muž šťavnatě komentuje sousedčin taneční výkon, zarazila se. Přesto, že Andy vztah s Lynn popíral, hned další týden se přestěhoval k nové milence. Přes ulici. Za dva měsíce později se Irene odstěhovala. „Bylo pro mě příliš těžké koukat se, jak Andy s Lynn žijí spolu. Hned naproti. Dívali jsme se jeden druhému do oken. Bylo to příšerné. Ani jsem se nemohla svěřit vlastní mámě. Vyplakat se. S ní mě podvedl taky,“ pokračuje nešťastná Irene.

Zklamaná a opuštěná Irene našla útěchu alespoň ve starém známém Derekovi. „Byl to rameno, o něž jsem se mohla opřít. Pomohl mi vyhrabat se z nejhoršího. Sedmatřicetiletý Derek požádal Irene o ruku. Doufá, že bude schopná znovu milovat. Najít v sobě zničenou důvěru k partnerství… Přes to, že už je s Andym konečně rozvedená, Irene se pořád nemůže odhodlat jít znovu k oltáři.

Teď, když už děti pomalu odrůstají, musí sebrat odvahu a vysvětlit jim, co se vlastně stalo. Proč se nevídají s otcem, ani s babičkou. „Pořád jsou na mě naštvaní. Nechápou, proč nechci s jejich tátou žít.“

Stalo se vám v životě něco podobného? Pokud ano, reagujte. Pomožte svým životním příběhem jiným ženám Piště na e-mail lenka.chvostova@ringier.cz.

VÝZVA: Zoufalé manželky, ozvěte se nám!

Autor: Adéla Pěničková