Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Masakr na Spořilově: Právě se chystali na romantickou večeři!

Autor: jos, Martin Mithofer, oj, rvs, rum - 
16. listopadu 2009
08:15

AKTUALIZOVÁNO: V sobotu večer došlo k přestřelce v Praze na Spořilově. Po smrti jsou dva lidé, vrah (36) a žena (38). Třetí člověk (31) je těžce zraněný a jeho stav je stále kritický. Napadený pár se údajně právě chystal na večeři do restaurace!

"Šestatřicetiletý muž vnikl do bytu po 19. hodině a zastřelil osmatřicetiletou ženu. Jednatřicetilétého muže postřelil a nakonec obrátil zbraň proti sobě," řekla pro Blesk.cz mluvčí policie Eva Miklíková.

Těžce zraněný přítel zavražděné, který je podle našeho zjištění příslušníkem cizinecké policie, byl pak s těžkým zraněním převezen do vinohradské nemocnice, kde se podrobil několika operacím. Jeho stav je však stále kritický.

"Utrpěl tři průstřely, z toho dva byly odoperovány, třetí jeho život neohrožuje. Pacient leží na akutním resuscitačním oddělení," řekla mluvčí nemocnice Jana Jelínková.

Podle výpovědi sousedů je pravděpodobným důvodem vraždy žárlivost. Zastřelená žena, která pracovala na české ambasádě v Římě, se nedávno rozešla se svým přítelem, který jí od té doby vyhrožoval, že se zabije. Dokonce jí údajně na mobil poslal fotografii, na které si u hlavy držel pistoli. Na internetu se pak seznámila s jednatřicetiletým policistou, se kterým se právě osudný večer chystala na romantickou večeři.

Střílelo se ve druhém patře třípatrového domu. Těla byla přes hodinu vidět na balkóně, než je kriminalisté odnesli dovnitř. Svědci vypověděli, že do domu vešel muž, který přijel autem. Potom prý padlo několik výstřelů. "Stalo se to zničeho nic. Žádná hádka, žádný hluk. Prostě se najednou ozvaly výstřely, popisuje tragédii jedna ze sousedek. "Ta slečna byla doma hodně málo, je velká náhoda, že tam byla zrovna v sobotu večer," dodává sousedka.

Další sousedka prý slyšela, jak žena těsně před smrtí prosí vraha o slitování. "Slyšela jsem, jak říká 'nestřílej, nestřílej'," uvedla sousedka pro televizi Nova. Hned po prosbě napadené se ale ozvaly výstřely.

VÍTE, KDO JSOU LIDÉ NA BALKONĚ?
Víte, kdo jsou mrtví na balkoně? Znáte jejich příběh? Pošlete nám informace na email online@blesk.cz. Nebo se ozvěte na telefon: 724014586!

richierichie ( 27. listopadu 2009 21:43 )

Byl divnej, bývalý kolega S. M. a vždycky měk spadeno na pěkné holky, ale počínal si nějak neobratně. 6il ve jiném světě.A že to dovede do takovéhlo konce.. to byl nikdy nečekal i když to byl magor.

lo2f ( 16. listopadu 2009 01:05 )

Dvě mouchy jednou ranou.

stastnyjim ( 15. listopadu 2009 13:43 )

Proč do toho taháte demokracii. Je to normální zahýbačka s trgickým koncem.

1946 ( 15. listopadu 2009 13:15 )

co střílele se pak zastřelil sám?

smrk ( 15. listopadu 2009 11:26 )

Jeden asi umřel strachy - v tom to bude !!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání