Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Josefa (†33) ubili před zraky jeho 4 dětí

Autor: bum, šim - 
4. října 2009
17:31

Sedm mužů se rozhodlo potrestat údajného zloděje Josefa Elsingera (†33). Vtrhli k němu do domu, vytáhli ho z postele a před zraky čtyř dětí ho ubili.

Rodina nyní dala Blesku svolení, ke zveřejnění celého případu.

Trestní komando sedmi mužů ze Svitavska pátralo minulé pondělí na vlastní pěst po zloději náklaďáku s bagrem. Jako možného pachatele vyhodnotili otce čtyř dětí Josefa Elsingera (†33) z malé obce Hutě u Letovic.

Doznání z něj krátce po poledni páčili krutým bitím. Asi o hodinu později bylo mrtvé tělo Josefa Elsingera nalezeno zhruba o 10 kilometrů dál – v poli mezi Veselkou a Ústupem.

„Tvrdili, že nás přišli vystěhovat. Když jim sestra řekla, že zavolá manžela, tak vtrhli dovnitř,“ vzpomíná na týden starou událost švagr zavražděného Josefa Elsingera Jiří Rybenský (29).

Vybavuje si křik jednoho z mužů: „Zabijeme tě, ty k*rvo zlodějská!“ Nejstarší z mužů Rybenského podržel mezi dveřmi. Zbytek skupiny si vzal do parády Josefa Elsingera.

„Ležel, protože marodil se zádama. Strhli ho z postele a začali ho mlátit. Všechny naše děti se na to musely dívat. Malá tam s nimi byla až do konce,“ řekla Blesku manželka Kateřina Elsingerová (31). Komando pak Elsingera spoutalo, vyvedlo před dům, naložilo do žluté dodávky a odjelo s ním směrem na Kunštát. Rodina se nyní z domu stěhuje, děti už v něm podle jejích slov nechtějí žít.

Doposud není zcela jasné, jestli měl Josef Elsinger s krádeží techniky v hodnotě 300 tisíc korun vůbec něco společného. „Tuto záležitost stále prověřujeme,“ řekl Blesku mluvčí krajského státního zastupitelství Hynek Olma.

Náklaďák s nakladačem na korbě se ztratil v sobotu 26. září mezi půl desátou a desátou večerní. „Pepa byl na neschopence, nikam nechodil. Celou noc byl tady s námi,“ potvrdili Blesku příbuzní oběti. Jeho podíl na krádeži absolutně vyloučili.

Josef Elsinger byl podle slov manželky Kateřiny po celou dobu společného soužití – od roku 1996 vzorný manžel a otec. „Ve Vysokém Mýtě pracoval jako zedník. Chystal se pro nás koupit a opravit dům, ve kterém jsme žili,“ zavzpomínala na manžela naprosto zdrcená čerstvá vdova.

Přiznala, že její muž měl v mládí, v době, kdy mu bylo přibližně 17 let, problém se zákonem. „Kamarád mu půjčil auto. Při policejní kontrole se pak ukázalo, že je kradené.“ Tato událost byla prapočátkem problémů, které nakonec podle mnohých vedly až k Elsingerově předčasné násilné smrti.

„Celý život ho tady kvůli tomu lidé pomlouvali. Devět let, co jsem tady farářem, na něj lidé všechno svalovali. Musím říct, že naprosto nezaslouženě, v ničem nejel,“ řekl Blesku otec Erik (47) ze Svojanova. Na sobotním Elsingerově pohřbu proto také konstatoval, že mladého muže zabily lidské řeči.

Kvůli nim měli mstitelé už po dvou dnech dopadnout Josefa Elsingera v malé, divokou přírodou obklopené obci. „Ptali se vesnici od vesnice, kdo by to mohl udělat a všichni je posílali k nám,“ konstatuje v slzách Kateřina Elsingerová a nevěřícně dodává: „To přece nejde, aby ho umlátili bez důkazů jenom proto, že na něj lidi ukážou a řeknou, že to byl on.“

lauramala001 ( 24. dubna 2015 12:28 )

ty jsi nicka koho ponizujes magoree

lauramala001 ( 24. dubna 2015 12:25 )

Neni to pravda ten vecer co se to melo stat byl manzel doma nikdo ho tudis nemohl vydet coto je za hovna????Co to je za drzost????Muj manzel Rom nebyl jen tu lzete

lauramala001 ( 24. dubna 2015 12:22 )

kdo u toho nebyl at nekomentuje me deti jsou natom spatně jeste dnes vsem vam to preju to zažit pak piste vy hvezdy

lauramala001 ( 24. dubna 2015 12:20 )

kdo ho vydel vsak nikde nejezdil po vecerech mluvite tu jen sracky manzel nic neukradl ani rom nebyl mate smulu

lauramala001 ( 24. dubna 2015 12:17 )

muj manžel rom nebyl kde ste nato byly romka jsem ja je vydet ze nas nokdo neznate to je co

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání