Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jiří Paroubek kritizuje prodej letiště v Líních u Plzně!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT, jos - 
9. srpna 2009
17:18

Ministerstvo obrany se chystá bez výběrového řízení prodat vojenské letiště v Líních u Plzně. Získá ho současný nájemce - firma PlaneStation Pilsen. Jiří Paroubek je proti!

Informovala o tom Česká televize s tím, že hodnota letiště by mohla přesáhnout miliardu korun.

"V souvislosti s dlouhodobě uzavřenou nájemní smlouvou je pro nás logickým kupujícím firma, která je na letišti v tuto chvíli v nájmu," řekl mluvčí ministerstva obrany Jan Pejšek.

Šéf ČSSD Jiří Paroubek tento krok ministerstva kritizuje. Letiště by podle něj nemělo být tímto způsobem prodáváno! Podle Paroubka by mělo být vypsáno výběrové řízení.

Společnost PlaneStation nyní s ministerstvem vyjednává o ceně. Společnost chce v Líních postavit logistické centrum s mezinárodním letištěm.

 

delavar ( 9. srpna 2009 21:08 )

Som zo Slovenska a na Internete čítam českú tlač,stránky,kultúru.Zaujímama všetko čo sa deje v štáte,v ktorom som prežil svoje najkrajšie roky detstva.Zaujal ma článok o letisku v L´íních,pretože to dosť súvisí aj so mňou,mojími životnými príbehmi.Môj otec tu pôsobil od roku 1955-1963 a ja ako dieťa som prežíval jeho povolanie s ním.Bývali sme v Plzni na Slovanoch,na Šeříkovej 22,kde som trávil detstvo,kúpal sa v Radbúze,v Doudlevicích,Hradišti,naháňal koroptve,bažanty,zajace,ktorých tam vtedy bolo požehnane.Pamätám sa ako otec chodil Tatraplánom do práce,na Berlínsku,Kubánsku krízu.Vtedy boli v Líňach lietadlá typu IL 10,prekrásne vrtulové stroje. V Plzni som spoznal zložitú ale krásnu českú povahu,mám tam veľa priateľov.Len to má jednu chybu,spieva o tom Matuška:To všechno vodnes čas!!! Pozdravujem Plzeňákov a prajem veľa šťastia pri predaji dnes už nepotrebného letiska.A p.Paroubkovi si dovolím poradiť:Nelamte si stým hlavu-v Čechách sa ešte nikdy nestalo aby niečo nejak nedopadlo.Polovica problému sa vyrieši sama-na druhú sa zabudne!! S Pozdravom Ing.Jozef Hutyra,Bratislava

hani ( 9. srpna 2009 19:34 )

Firma chce zahrabat letiste. A jeste i zadarmo. Kritiky malo! Kdo umi zaplacet vse jedno zahraba. A jeste reknete diky ze neco dast statu. Bla-Bla

zdendan ( 9. srpna 2009 18:31 )

radši drž hubu ty magore

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa