Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Vystrašená Bobinka: Jediná přežila srážku s rychlíkem

Vystrašená Bobinka jako jediná přežila
Vystrašená Bobinka jako jediná přežila  (Autor: autorka)
Autor: Helena Lacinová, ČTK, tbc - 
18. května 2009
05:15

Pejsek jediný přežil v sobotu v Chomutově srážku osobního auta s vlakem, při níž zahynuli řidič (†38) a spolujezdkyně (†29). Ta s fenkou zřejmě seděla na zadním sedadle.

Odtud zvíře vyprostili hasiči a strážníci ho převezli do chomutovského psího útulku. Vystrašená Bobinka, jak jí začali říkat, se tam teď zotavuje.

Na pohlazení už včera reagovala vděčným pohledem a chtěla se mazlit. „Už to z ní spadává. Je zjevně lepší,“ řekl pomocník zařízení pro psí bezdomovce. Pokud se o zvíře nepřihlásí pozůstalí, bude volná.

Blesku se podařilo zjistit, že pár se v Chomutově jen zdržoval a jinak bydlel jinde. Zřejmě se o jejich aktivity bude zajímat policie. V autě se podle nepotvrzených informací našlo zlodějské nářadí a injekční jehly. „K tomu se nemohu vyjádřit. Až v pondělí,“ slíbila včera chomutovská policejní mluvčí Marie Pivková.

Nehoda u Chomutova Nehoda u Chomutova | autorka

Na nechráněný železniční přejezd mezi Kamencovým jezerem a otvickou vodní nádrží Banda vjel řidič Peugeotu 205 v místě, kde neměl s autem co dělat. Vede tudy cyklistická stezka se zákazem vjezdu. Strojvedoucí rychlíkového vlaku z Mostu do Chomutova srážce nemohl zabránit, i když auto viděl a houkal. Vůz pak souprava před sebou rolovala skoro tři sta metrů. Okolnosti dál vyšetřuje policie a drážní inspekce.


Hrůzný víkend: Sobota 6 mrtvých, neděle nejméně tři

Nejméně šest lidí zemřelo v sobotu při dopravních nehodách. Dva zahynuli v Chomutově na přejezdu, kde je smetl rychlík. Jiný vlak zabil muže u Pardubic. Další dva lidé nepřežili srážku dvou aut na Klatovsku. Zemřela také starší žena (78), která se svým autem narazila do mostu u Dobrušky.

V neděli se tragická bilance nezastavila. Hned po půlnoci se zabila mladá řidička u Neratovic. Zemřel také německý šofér, který narazil do stromu u Buštěhradu. A zraněním podlehl také muž, kterého v Praze na hlavním nádraží přejel vlak. Třetí květnový víkend se tak zařadil k nejtragičtějším letošního roku.

anetas ( 18. května 2009 12:34 )

ten komentář má rozhodně větší logiku než ten tvůj, jehly a nářadí se prý našly v autě které srazil vlak na přejezdu tak si příště přečti článek než začneš blbě odpovídat na komentáře a jestli nepoznáš co je to za jazyk tak to nehul ty...

enemyop ( 18. května 2009 09:18 )

"zlodejské náradie" tam nechali záchranári, keď ich vyprosťovali a "ihly" zasa zdravotníci, keď ich oživovali... A polícia má super tip...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání