Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Za Ďurička plakaly dvě milenky

Autor: Ivan Hladík, oj - 
11. dubna 2009
05:00

VIDEO: Slzy a zase jenom slzy! Plakaly obě Ďuričkovy milenky, plakali otcové, plakal i zpěvák Petr Muk. Důvod? Rozsudek 12,5 roku vězení pro Bohumíra Ďurička (55), který zastřelil Václava Kočku ml. († 40).

Zatímco zabiják včera odcházel od soudu s křečovitým úsměvem, jeho dvě milenky ždímaly kapesníky. Zločin spáchaný na křtu knihy šéfa ČSSD Jiřího Paroubka tak vyvolal další silnou bouři emocí.

314372:gallery:true:true

Soudní síň zaplnila slzící rodina Kočkových včetně Václava Kočky nejml. (16), syna zastřeleného, s přáteli. Mezi nimi byl i zpěvák Petr Muk (44), který své dojetí skrýval za černými brýlemi. „Vašek byl pro mě moc důležitý člověk. Šel za kmotra dceři Noemi,“ řekl Blesku se slzami v očích Muk.

Ďurička přišel podpořit otec, obě milenky a starší dcera. Při vynesení rozsudku se první milenka Lucie Staňková (25) zhroutila a propukla v obrovský pláč. V pláči vyslechla zdůvodnění i současná přítelkyně pistolníka Jana Jirsová, která seděla za Staňkovou a celý minulý týden společně podporovaly Ďurička v soudní síni. „Bohumír není vrah,“ vzlykala Jirsová po skončení procesu a dodala: „Věřila jsem, že dostane maximálně osm let.“

Soudkyně uvedla, že Ďuričko je nevěrohodný kvůli neustálému překrucováním svých výpovědí a že svým vystupováním potvrdil posudek psycholožky, že je hysterickou a manipulativní osobou. Vyvrátila tvrzení, že chtěl chránit Staňkovou a dítě, jež čekala, protože cíleně utekl, aby se vyhnul zodpovědnosti. Označila jeho skutek za úmyslnou vraždu. Zároveň však připustila, že Kočka před střelbou Ďurička udeřil.

314371:gallery:true:true

Odsouzený si trest odsedí ve věznici se zvýšenou ostrahou. Soud po rozsudku umožnil krátké setkání Ďurička s otcem a starší dcerou. „Řekl jsem mu, aby si z toho nic nedělal a vydržel. Můj syn žádný vrah není,“ trvá na svém Ďuričkův otec.

„Nemohu se smířit s tím, že by Václav na Ďurička zaútočil. To by prostě neudělal,“ vyjádřil se k rozsudku za rodinu také Jan Kočka (42). „Trest mohl dostat vyšší.“ Na otázku, zda by mu dal doživotí, Jan Kočka odpověděl: „Kdyby vám zastřelil bratra, dal byste mu ho vy?“

mikejla79 ( 11. dubna 2009 17:14 )

až na to, že ten člověk se nejmenuje ĎuričkA ale ĎuričkO ... takže to chce nejdřív pozorně číst a pak někomu nadávat do diletantů !

alficka ( 11. dubna 2009 17:02 )

snad za Ďuričk"u" ne??!! Podle vzoru předseda.Zkuste aspoň ty nadpisy bez hrubek!!!

mikejla79 ( 11. dubna 2009 10:56 )

takže to znamená, že se můžou střílet ? Protože jsou to kolotočáři ? A kdo bude další ? Začneme střílet bezdomovce, postižený, cikány, vietnamce, zrzavý ... a co takhle začít střílet idioty ? To bych, bejt Váma, radši utekla ze země !!!

vytrznice ( 11. dubna 2009 10:48 )

jako hrooom pročje Koček milion, třeba vezou maringotky a potáhnou tam kde jim bude líp , kolotočáři co nepatí daně, ďuričko to řekl dobře, celý den točííí a podle danovýho přiznání jsou bezdomovci, kde vzali na auto za 20 milionů? a co taková spodina dělá na večírku kde se pohybuje vláda?

kofila ( 11. dubna 2009 08:38 )

Mám v těch jeho přítelkyních nějaký zmatek :o)))

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání