Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vrah a jeho oběť: Co mají s Paroubkem?

Autor: red - 
10. října 2008
12:08

VIDEO: Ve čtvrtek, krátce po jedenácté večerní zazněly v centru Prahy tři výstřely. Střílel podle všeho podnikatel Bohumír Ďuričko, obětí syn známého podnikatele Václava Kočky. Obě strany se stýkají s Jiřím Paroubkem.

Aktéři přestřelky se ve čtvrtek po osmé hodině setkali na autogramiádě a křtu nové knihy Jiřího Paroubka s názvem Česko, Evropa a svět očima sociálního demokrata. Podle reportérky Blesku došlo mezi Ďuričkem a Kočkovým synem k hádce, jejímž předmětem byly údajně peníze. Vyhrocený spor ukončil Ďuričko, který vytáhl zbraň a začal střílet.

Podivnou náhodou je fakt, že jak Ďuričko, tak podnikatel Václav Kočka jsou přáteli šéfa sociálních demokratů Jiří Paroubek.

Kdo je kdo?

Kdo je kdo v případu vraždy Václava Kočky ml. Kdo je kdo v případu vraždy Václava Kočky ml. | Blesk

Bohumír Ďuričko
Paroubkův známý a bývalý spolupracovník StB. Expremiér s ním loni v létě plánoval společnou dovolenou v Chorvatsku. Poté, co o kontaktech Ďurička s StB informovala média, Paroubek dovolenou zrušil.

Bohumír Ďuričko Bohumír Ďuričko | ČTK

Bohumír Ďuričko

V tzv. Kubiceho zprávě se objevila také pasáž, podle níž Bohumír Ďuričko "měl mít během dovolené styk se svou nezletilou dcerou, kterou má mít k dispozici i Paroubek". Paroubek proti tomuto nařčení ostře vystoupil.

Václav Kočka
Blízký přítel Jiřího Paroubka. Člen ČSSD má výborné kontakty na politiky. Je dlouhodobým provozovatelem Matějské pouti na pražském Výstavišti.

Policisté prověřovali i jeho vazby na organizovaný zločin. "Osoba Kočka" byla uvedena i ve zprávě šéfa Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Jana Kubiceho, kterou v květnu dostali poslanci. Policisté podle ní prošetřují, zda nestála za smrtí podnikatele Františka Mrázka.

 

Václav Kočka, otec zastřeleného Václav Kočka, otec zastřeleného | ČTK

Václav Kočka s Jiřím Paroubkem

Premiér Mirek Topolánek o Václavu Kočkovi v době humbuku kolem Kubiceho zprávy řekl: "V Praze není třeba vysvětlovat, co znamená jméno Kočka, jeho synové a jeho synovec a provázání na ruskou mafii."


Václav Kočka ml.
Kočkův syn v minulosti podnikal s Andrejem Korpljakovem, který patří k nejvlivnější ruské mafii. V dubnu 1996 pak v těsné blízkosti Kočkova domu bouchla nálož. A jak informoval server Euro online, pronajali si Kočkovi rekreační vilu na Vystrkově po Mrázkovi.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání