Natočte vlastního Babicu!

Natočte kuchaře! Pohlreichova parodie Jiřího Babici a jeho Dobrot se vyvedla. Spoustu lidí pobavila, jiné – Babicovy fanoušky - naopak zvedla ze židle! A proto vás vyzýváme: Natočte vlastního Pohlreicha či svého Babicu.

Ukažte, kdo je podle vás lepší kuchař. Videa o maximální délce jedné minuty posílejte na adresu online@blesk.cz. Nejlepší videa zveřejníme a odměníme balíčkem DVD Blesku.

Vládce kuchyní Zdeněk Pohlreich (52) se v pořadu Ano, šéfe! pořádně obul do kolegy Jirky Babici, který vaří na Nově. „Když nemáte citron, tak do toho dejte limetku, když nemáte limetku, dejte tam cibuli,“ pitvořil se v kuchyni krkonošského hotelu Hvězda, kam přijel pomoct oživit jídelníček.

„A když nemáte cibuli, dejte tam sójovku,“ napodoboval rady lidového Babici přísný šéfkuchař z Primy. Od místních kuchařů dostal jako recesi darem právě knihu receptů od Babici. „Teď se to konečně naučím,“ sliboval žertem okamžitě Pohlreich. „Kde já mohl bejt, kdybych to uměl,“ dodal se smíchem.

A Babica? „Já si ty rýpance dokáži vysvětlit jedině takto. Na Pohlreichův pořad se nikdo nedívá, tak si snaží udělat reklamu na tom mém úspěšném pořadu. Takže pana Pohlreicha chápu. Ať si rýpe, když mu to pomůže,“ snaží se být nad věcí Babica, který ovšem připouští, že Pohlreich je profesionál. „Já nevařím pro restaurace, ale pro lidi doma, tak mám i jiné fígle a recepty,“ říká Babica.

Kromě imitátorské kulturní vložky poradil Pohlreich majitelce hotelu, aby z menu vymetla jídla jako špagety bolognese a caprese a dala na jídelníček krajové speciality, jako jsou kyselo, cmunda a králík na černo.

Fotogalerie
3 fotografie