Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Obří razie: Zeman se nechá informovat, TOP 09 tuší Nečasův konec

k obří razii v Česku se již vyjádřili i Miloš Zeman a Karel Schwarzenberg
k obří razii v Česku se již vyjádřili i Miloš Zeman a Karel Schwarzenberg  (Autor: ČTK)
Autor: simao - 
13. června 2013
16:00

Do úřadu vlády vtrhl protimafiánský útvar, který údajně zadržel několik lidí, včetně Nečasovy pravé ruky Jany Nagyové. Právě kvůli tomu by měl premiér skončit, vyzývá nejen opozice, ale i neoficiálně TOP 09. Prezident Zeman však zatím závěry nedělá. I když se před časem sám zajímal o to, zda Nečase může ze své pozice odvolat, chce se nechat nejprve o okolnostech razie informovat.

O akci elitních detektivů v metropoli zatím prezident Zeman ani Nečasovi vládní spojenci TOP 09 a LIDEM příliš informací nemají. Napjatě však čekají, zda vláda vydrží, či nikoli. "Cítíme, že situace je vážná, ale o co se opravdu jedná, netušíme," řekl dnes v ČT Miroslav Kalousek (TOP 09).

Nečas jako Drábek?

"Jestli je pravda, že nitky vedou od Rittiga a podobně až na Úřad vlády, tak to bude i pro mě strašné zklamání," řekl Novinkám šéf TOP 09 Karel Schwarzenberg.

"Pokud se potvrdí elementární podezření na Janu Nagyovou jako nejbližší spolupracovnici premiéra Petra Nečase, tak by to mělo znamenat premiérův automatický konec," uvedlo pak pro LN několik politiků z vedení TOP 09.

Jde prý o ten samý případ, jako když policie zasahovala na ministerstvu práce a sociálních věcí, a v poutech odvedla náměstka Šišku. Ministrovi Drábkovi (TOP 09) tahle aféra srazila vaz.  

Zeman: Jsem připraven na všechno

Podle dřívějších vyjádření by se dalo čekat, že tlak na Nečase bude vytvářet i prezident Zeman. Ten při bilancování 100 dní svého působení na Hradě prozradil, že se krátce po zvolení zajímal, zda může podle Ústavy odvolat premiéra Nečase.

V souvislosti s obří razií však Zeman zatím závěry nedělá. "Dobrá reklama to samozřejmě není," sdělil dnes novinářům. V pátek se však chystá na schůzku s policejním šéfem Červíčkem, premiérem Nečasem, ministrem spravedlnosti Blažkem, nejvyšším státním zástupcem Pavlem Zemanem a šéfem opoziční ČSSD Sobotkou, aby s nimi probral nastalou situaci. 

O věci je prý Zeman informován, nikoliv však od Nečase, který zmizel neznámo kam a k celé kauze zatím vůbec nepromluvil.

Prezident je momentálně v Bratislavě na setkání středoevropských prezidentů. "Prognostik, kterým stále ještě jsem, má být připraven na všechny eventuality," odpověděl pak Zeman na otázku, zda by mohla skončit nynější koaliční vláda.

merrylou212 ( 14. června 2013 09:32 )

Zatkli lidi kolem Nečase, ten běhá na svobodě, Nečase nezatkli. Bude to jako s akcí PROMOPRO. Z Křivohubého Vondry udělali velvyslance a jeho podřízené odsoudili. 3x sláva justici !!Když je člověk vidí v TV,jaká je to kasta lidí, ty prachy co berou, z jakých lezou aut, šofér vyskočí ,otevře dveře-jako by to byli hlavy korunované. Zatím jsou to korunovaní zloději a mafiáni, lobbisté a kmotři.

merrylou212 ( 14. června 2013 09:27 )

Sicilská mafie hadra, je dobře,že zatkli nejdražší českou prostitutku, placenou z našich daní. Jenom nechápu, že tam vtrhli v noci a zatkli je. To tam i chrápou?

krupan10 ( 14. června 2013 08:39 )

za tím stojí Kalousek, je to největší gauner. Pochopitelně je u toho i dement s čírem.

satanklaus ( 13. června 2013 22:58 )

Jestli mu věříš nebo ne, to je podružné. O tom to není. Navíc tohle je výsledek dvouletého snažení. Vidíš to moc zjednodušeně a unikají ti podstatné věci, třes se tak na první pohled nejevěj. Už ti konečně došlo o kom jsem psal? Kdo na ODS v poslední době neočekávaně kriticky poukazoval? Nápověda - taky se o něm zmiňuješ

itartas ( 13. června 2013 20:36 )

santaclaus:víš, já tomu člověku nevěřím, od Kubiceho musel vědět co se bude dít. Já knížeti nevěřím i když je v koalici, je to ochotník a farizej každým coulem a mimo jiné Kalousek mi to teď potvrdil, jak zahrál lidem na city, že je víc zajímají postižení lidé povodní, dobrá taktika. On už vlastně začal boj o volby, řeknu ti soc.dem se mi zhnusila, je tak průhledná a vůbec, co odešel Klaus z politiky to bude stát za pendrek. Všichni co tam sedí jsou břídilové.

Zobrazit celou diskusi