Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zbabělec Nečas: Podrazil svého kandidáta Sobotku

Zklamání ve štábu ODS je patrné na první pohled
Zklamání ve štábu ODS je patrné na první pohled  (Autor: Martin Přibyl)
Autor: František Prachař, šim - 
12. ledna 2013
16:25

Volební debakl, jedině tak se dá nazvat výsledek Přemysla Sobotky (ODS) v prezidentských volbách. Skončil předposlední. A jeho stranický šéf Nečas od něj okamžitě začal dávat ruce pryč. Prohra Sobotky prý v žádném případě není prohrou celé strany!

„Jedná se o vážnou politickou porážku, která má mnoho příčin. Jednou z nich je nedávná amnestie prezidenta republiky, která se podepsla a i na kandidatuře Přemysla Sobotky. Musel jsem ji kontrasignovat, jinak bych porušil Ústavu republiky,“ řekl premiér Nečas na společném brífinku, který po sečtení většiny hlasů uspořádal společně se Sobotkou.

Nečas dál kritizoval média, za jejich podporu Karla Schwarzenberga, která se podle jeho slov naplno projevila v posledních dnech kampaně. „Fischer je vysavač hlasů ODS a pravicových hlasů,“ uvedl Nečas s tím, že to Fischerovi stejně nepomohlo.

Nečas závěrem odmítl, že by Sobotkova prohra byla prohrou celé strany a vyjádřil naději, že ve druhém kole volby získá nelevicový kandidát rozhodující část hlasů.

Doufám, že pravicoví voliči nedopustí, aby byl Miloš Zeman prezidentem této země,“ řekl na tiskové konferenci Přemysl Sobotka. Na přímý dotaz uvedl, že celkové výdaje na prezidentskou kampaň tvoří 15 milionů korun a že i přes prohru ve volbách se rozhodl v politice zůstat.

lunatic ( 13. ledna 2013 16:24 )

 Sobotka dostal v sobotu na zadek ... a nepomohla ani hra na city,když zmiňoval neustále otce,jako vlastence - šup do penze !

petrarka111 ( 13. ledna 2013 13:44 )

Svazák Péťa je nejen lidská, ale i politická zrůda. I na něj jednou dojde a nebude to dlouho trvat !

kathryn ( 13. ledna 2013 13:31 )

Hlavně Nečas musel vědět, že Sobotka nemá šanci. A pak se diví, že nepostoupil...

frantacizek ( 13. ledna 2013 13:18 )

Přemet Sobotka je arogantní, sebestředný hňup a patří mu to, pač vybrat si mezi špatným politikem a dobrým lékařem to první, to může opravdu jen trouba.

petrrozek ( 13. ledna 2013 12:39 )

TO JE PŘESNY

Zobrazit celou diskusi