Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Františka z nemocnice: Volila bych Karla

Františka Čížková by volila Karla Schwarzenberga
Františka Čížková by volila Karla Schwarzenberga  (Autor: ČTK, archiv Blesk)
Autor: šim - 
12. ledna 2013
13:49

Františka Čížková se v nemocnici zotavuje z náročné ortopedické operace, kterou musela podstoupit poté, co ji v pondělí na přechodu pro chodce v pražských Hájích srazilo auto. Čekala, jestli bude moci v nemocnici odvolit. Nikdo za ní s urnou nepřišel. Na svém blogu na facebooku však aspoň vyjádřila svou podporu. Koho by volila? Karla Schwarzenberga.

Ve čtvrtek se Františka dověděla termín operace – pátek, hned ráno. Také aby rozptýlila své myšlenky, věnovala se svému facebookovému profilu, na který s větší či menší pravidelností přispívá. Téma bylo jasné. Blížící se historicky první přímá volba prezidenta. Zarazilo ji, že se na sociální síti nikdo volbám příliš nevěnuje.

„Nic takového se ale příliš neděje. Mají snad lidé o hlavě státu jasno? Necítí potřebu komunikace o tom, kdo bude na Hradě? Kdo by tam podle nich měl být?. Když se na FB doporučují filmy, party, restaurace a bary, proč ne prezident? Může za to ignorace téma, nebo silný názor na věc?

Nevím, zda někdo přijde k mému lůžku s urnou, do níž bych měla hodit svůj hlas. Navíc já mám hlasovací lístek doma. A kdoví - třeba ještě budou v rauši po narkóze…. Tak se alespoň den před volbou na FB přiznám, že za nejlepšího kandidáta z možných považuji Karla Schwarzenberga. Je sice letitý, prý dosti spavý, ale má aristokratický původ, stylově čistý šatník, dobré boty, společenský kredit ve světě. Pět let by to mohl na Hradě se ctí vydržet.“ – psala Františka na facebook ve čtvrtek.

Zavolali jsme Františce v sobotu, půl hodinu před uzavřením volebních místností a začátkem sčítání prezidentských hlasů. Nikdo za ní s urnou nepřišel, odvolit tak nemohla. Už však měla informace od svých přátel a známých, kteří stejného kandidáta – Karla Schwarzenberga – volili. Jsou mezi nimi Janis Sidovský, Eva Decastelo či manželé Bakalovi…

paralenka ( 16. ledna 2013 22:49 )

ÁÁÁNÓÓ? Tak je to, právě jsem se dověděla, že patřím se svým nadprůmerným IQ mezi neinteligentní voliče, ba přímo imbecily, že, já totiž NIKDY tohoto člověka volit nebudu. Ale přesto děkuji, právě se mi otevřely oči, domnívala jsem se, že mohu být na své vzdělání i inteligenci celkem pyšná. zdejší Pleskači diskutéři mi ničí zdravé sebevědomí !

paralenka ( 16. ledna 2013 22:43 )

O Francce se diskutuje? U koprovky diskuze není a já jí chtěla popřát, aby ji tam tou koprovkou zadusili!!! Sejří se do všeho, baba vyschlá, teď už i do politiky, hadry asi nesou málo! Blesk i Franci by měly zůstat u bulváru, mě už ta masivní vymývací kampaň nebaví. Stejně se mnou nepohnou!!!

franckajagrova ( 13. ledna 2013 13:35 )

 PS : fRANTIŠKA NAPSALA NA FACEBOOKU,ŽE BY TO MOHL NA HRADĚ VYDRŽET 4 ROKY,A LIDI JI NAPSALI,ŽE JE PREZIDENT VOLEN NA 5 LET !

franckajagrova ( 13. ledna 2013 03:13 )

Františce se líbí jako muž !

franckajagrova ( 13. ledna 2013 03:12 )

Nebo diskusi radši nezakládala..je holt zlomená !

Zobrazit celou diskusi