Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Ostrá kritika slovenského deníku: Nejhorší kandidát na Hrad? Zeman!

Prezidentský kandidát Miloš Zeman čeli ostré kritice
Prezidentský kandidát Miloš Zeman čeli ostré kritice  (Autor: Foto Blesk – Ladislav Křivan, archiv Blesku)
Autor: psch - 
8. ledna 2013
16:51

V posledních dnech bitva o Hrad přiostřuje. Prezidentští kandidáti mezi sebou soupeří v televizních debatách a na mítincích, vzájemně se snaží v oblíbenosti lidí předehnat. S nejdrsnější kritikou ale přišel slovenský deník, který jednoho z kandidátů označil za toho nejhoršího. Jde o Miloše Zemana.

Je to snad nejtvrdší kritika, která kdy na politický účet ze Slovenska zazněla. Deník doslova píše: „Expremiér Miloš Zeman jako favorit prezidentských voleb v Česku je nejen pro naše sousedy velmi zlá zpráv, Zeman je ten nejhorší ze všech kandidátů.“

Servítky si deník nebere ani s Janou Bobošíkovou a vyřazeným Tomio Okamurou. Tito dva jsou prý bezzásadoví populisté, avšak už jde o izolované postavičky.

Hrůzu nahánějící Zemanovo pozadí

Slovenský deník Sme upozorňuje na to, že za Zemanem stále stojí velmi rozsáhlé zázemí podivníých až hrůzu nahánějících vazeb sahajících od bývalých komunistických aparátčíků a tunelářů až do Moskvy.

Deník píše, že poměry v Česku se nikdy tolik nepodobaly poměrům na mečiarovském Slovensku jako za Zemanovy vlády v letech 1998 až 2002.

A aby toho nebylo málo, prezidentský kandidát má prý bohaté zkušenosti s budováním mocenských struktur. „Zeman dláždil cestu komunistů ke spoluúčasti na moci a podporoval růst vlivu putinovského Ruska v Česku,“ píše Sme.

Zeman je lhář, říká průzkum

Slovenský deník ale není jediný, kdo se do Zemana strefuje. Na pranýř si ho vzal i server Demagog.cz, který ve svém grafu ukazuje důvěryhodnost odpovědí. V diskuzním pořadu České televize Hyde Park postupně odpovídali všichni prezidentští kandidáti, se kterými je Zeman srovnáván.

Redaktoři serveru si dali tu práci a všechny odpovědi ověřili. Některé vyhodnotili jako správné či nesprávné, jiné neověřitelné nebo sporné. Nejhůř ze všech ale vyšel právě Miloš Zeman, kterého přistihli při pěti nepravd. Nejlépe naopak vyšel Jiří Dienstbier nebo Jan Fischer.

Procentuelní přehled pravdivých odpovědí podle serveru demagog.cz Procentuelní přehled pravdivých odpovědí podle serveru demagog.cz | Reprofoto Demagog.cz

Redakci Blesk.cz se reakci prezidentského kandidáta Miloše Zemana nepodařilo zajistit z důvodu probíhající debaty s ostatními kandidáty. Tisková mluvčí Hana Burianová ale přislíbila reakci v nejbližší době.

Seznam nepravd si můžete přečíst ZDE.

Podívejte se na video, kde si Zemana dobírá i herec Tomáš Hanák

kat555 ( 12. ledna 2013 13:53 )

Zeman na hrad!!!!

brajn999 ( 10. ledna 2013 19:15 )

dennik SME je asi tak slovensky ako Coca-Cola (ktoru mam radsej). takze absolutne nespajajte tento dennik so Slovenskom alebo Slovakmi - to normalny clovek necita...takze priatelia volte podla vlastneho uvazenia, verim ze mate dost vlastneho rozumu. Nakoniec aj tak je to o vybere medzi h.nom a obrim splachovacom (kto pozera South Park tak vie...)

jeromeklapka ( 9. ledna 2013 10:39 )

Je vidno,že úbohé ovce ste vy...Je to normálny komentár o prezidenských voľbách - to pre tých,čo sa rozčuľujú,že čo vám dáva rady(?) Slovák.Každé noviny majú svojho komentátora a ten sa venuje aktuálnaj situácii trebárs aj u susedov.Tak ako si aj v českých novinách môžete prečítať o voľbách v USA či Rusku a nikto nehovorí o tom,že nech neradí ich občanom...Aj české noviny komentovali voľby na Slovensku - Kajinka s Kobylou protestovali ste? Pekný deň a zvoľte si správne - i keď pre každého je to asi niečo iné

kackackackac ( 9. ledna 2013 08:40 )

Zeman by se měl zpátky zahrabat odkud vylezl,je to kašpar,který nikdy nemůže důstojně reprezentovat zemi. Vyjadřuje se jak hovado,a z lidí dělá blbce

miroslav57 ( 9. ledna 2013 07:40 )

zeman bude prezident kterej se nedá!! a že si dá cigárko,slivovičku,zajede si na zabíjačku atd.normál né? a ten Jirka Dienstbier,kdyby nebylo ožrali tatínka tak by jsme o něm neslyšeli,tak to je snad lepší AVATAR 3D!!!

Zobrazit celou diskusi