Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Vladimír Franz v redakci Blesku: Pravda o jeho tetování

Vladimír Franz odpovídal na dotazy čtenářů Blesk.cz
Vladimír Franz odpovídal na dotazy čtenářů Blesk.cz  (Autor: Blesk - Martin Sekanina)
Autor: oj - 
14. srpna 2012
15:31

Blesk.cz odstartoval chaty s prezidentskými kandidáty. Prvním hostem byl hudební skladatel prof. Vladimír Franz. Kromě otázek okolo jeho kandidatury prozradil, proč se nechal kompletně potetovat.

Vladimír Franz zatím kandidátem na prezidenta není. Aby se jím stal, musí posbírat 50 tisíc podpisů. Jeho zájem o tuto pozici však vyvolal obrovský ohlas. V naší prezidentské anketě se umísti se 13 % hlasů na třetím místě za Janem Fischerem a Milošem Zemanem. Proto jsem se rozhodli na chat pozvat i jeho.

„Pane Franz, co Vás vůbec vedlo, že jste se nechal celý potetovat. Myslím si, že to není normální. Máte vůbec na svém těle nějaké nepotetované místo?“ ptal se čtenář Jaroslav O.

Podel Franze je tetování umění jako lidstvo samo. „Tetování se mi líbilo od malička, vneslo pro mne jakési tajemství a zároveň jistou ultimativnost definitivního rozhodnutí. Mít tetování znamená se pevně rozhodnout. Je to volba cesty, po které je nutno jít, i ji ustát,“ vyhnul se Franz odpovědi na otázku, zda na jeho těle existuje místo, kterého se tatér nedotkl.

Samozřejmě přišla řeč i na funkci prezidenta. „O funkci prezidenta jsem nikdy neusiloval, neboť se domnívám, že každý člověk by měl především pracovat sám na sobě a zdokonalovat to, co sám umí,“ přiznal Franz.

Pro kandidaturu se rozhodl až v momentu, kdy se objevila iniciativa mladých lidí, kteří nejsou spokojeni se stavem v naší společnosti a Vladimír Franz v roli prezidenta České republiky je pro ně tou pravou cestou. A zjevně nejsou sami. Jejich výzva vyvolala nečekaný ohlas. „Musel jsem se ke skutečnosti - případně kandidovat na roli prezidenta - jasně postavit. Jsem zastáncem názoru, že když se někdo pro něco rozhodne, tak to platí. Věřte, že toto není lehké rozhodnutí, jsem si plně vědom jeho vážnosti, mé subjektivní pocity v tom nehrají jakoukoliv roli. Mohu jen doufat, že mě na této cestě podpoříte,“ napsal na chatu.

Celý chat si přečtěte  ZDE>>

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi