Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Krásná balerína popsala otřesné podmínky v ruském vězení: Za mřížemi skončila kvůli tisícovce pro Ukrajinu

Autor: jel - 
9. března 2024
05:00

Baletka s americkým i ruským občanstvím Ksenia Karelinová (32) byla při návštěvě rodičů v Jekatěrinburgu zatčena a obviněna z velezrady. Ve vězení skončila údajně proto, že darovala v přepočtu asi 1200 korun na podporu Ukrajiny. Karelinová nyní v dopise příteli popsala otřesné podmínky v ruském vězení. 

Baletčin přítel Chris Van Heerden tento týden promluvil pro televizi Fox News. Citoval Kseniin dopis, v němž popsala otřesné podmínky v ruském vězení. Uvedla, že sprchu může používat pouze jednou týdně. „Světla jsou stále rozsvícená, takže má potíže se spaním,“ uvedl Heerden. „Na cele má jenom malé umyvadlo se studenou vodou, dělala si z toho srandu, protože je kosmetička, a říká, že studená voda je dobrá pro její pleť,“ popsal přítel to, jak se Ksenie snaží udržet smysl pro humor.

Karelinová má sice ve vězení možnost jít se nadýchat na čerstvý vzduch na střechu, ale stráže prý často zamknou dveře a nechají vězně celé hodiny na mrazu. Ksenia už se raději neodvažuje chodit ven.

Podle Heerdena je to pro Ksenii někdy opravdu těžké. Navíc se obává, že dostane doživotní trest. Ve vězení skončila proto, že hned na začátku války darovala 51 dolarů, což je asi 1200 korun, na podporu Ukrajiny. Podle přítele se od té doby ale k válce nevyjadřovala. 

Ruská policie ji zatkla, když přiletěla z USA do Jekatěrinburgu navštívit rodiče. Heerden nyní doufá, že osvětlením případu vytvoří tlak na americkou vládu, aby pomohla zajistit propuštění jeho partnerky. 

Video  Náčelník generálního štábu armády Řehka v Hráčích: Musíme se připravovat na velkou válku! …jedině tak k ní nedojde  - hrc, Fameplay Live/Blesk, Vera Renovica
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa