Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ruský branec se před narukováním oběsil: Zanechal srdceryvný vzkaz!

Autor: rix - 
27. února 2023
10:54

Dvacetiletý Rus Sergej Gridin spáchal sebevraždu na vojenské základně poblíž Moskvy. Jeho kolegové ho 10. února našli oběšeného. Muž zanechal vzkaz. V dopise směřovaném velení žádá, aby nebyl poslaný na Ukrajinu. Svěřil se také s brutálním týráním!

Gridin se podle serveru meduza oběsil na venkovním žebříku vodárenské věže. Mladý branec před smrtí napsal šokující dopis. „Přál bych si, aby za dohnání člověka k sebevraždě šli do vězení, ale to se v Rusku nepraktikuje. Nenávidím to!“ stálo ve vzkazu směřovaném ruskému velení. 

Když se Rus dověděl, že má narukovat na Ukrajinu, bránil se. Jeho velitelé ho za to prý mučili. „Nechci a nebudu popisovat, co mi ta zvířata udělala, ale nemůžu s tím žít,“ napsal mladý muž. „Chci zemřít tady, ve své rodné zemi a bez krve na rukou,“ vysvětlil ve vzkazu. 

Gridinův dopis se záchranářům povedlo krátce po jeho sebevraždě vyfotit. Později bylo ale psaní úřady zabaveno a zmizelo z oficiálních záznamů o neštěstí. Jak již dříve informoval deník Blesk, sebevraždu před nedávnem spáchal také voják Michail Ljubimov. 

Když obdržel rozkaz vrátit se po pauze zpět ke své jednotce na Ukrajinu, rozhodl se radši ukončit svůj život. Před zrakem své matky vyskočil z okna bytu, nacházejícího se v 10. patře panelového domu. Smrt mu byla milejší než neustálý strach o holý život. 

Jeden ruský odvedenec nedávno popsal traumatizující zážitek z fronty. Přímo před jeho očima nováček spáchal sebevraždu. „Odpálil se pomocí granátu, který jej roztrhl vejpůl,“ řekl. 

Přestože se dle ministra obrany Sergeje Šojgua podařilo doplnit stavy v armádě, pravdou je, že muži v dospělém věku jsou tlačeni k narukování. Putin se zaměřil na různé etnické menšiny nacházející se po celém Rusku. Verbováni jsou tak muži pocházející z nejchudších a nejméně vzdělaných vrstev.

11:28
Dnes

Na ukrajinské frontové linii nastala patová situace, jsou proto příhodné podmínky pro zahájení mírových rozhovorů, míní běloruský vůdce Alexandr Lukašenko.

10:40
Dnes

Rusko ve středu v Radě bezpečnosti OSN vetovalo rezoluci proti závodům ve zbrojení ve vesmíru, kterou předložily Spojené státy a Japonsko. Návrh podpořilo 13 z 15 členů rady, Čína se zdržela.

Rezoluce vyzývala všechny státy, „aby aktivně přispěly k mírovému využití vesmíru a k předcházení závodů ve zbrojení ve vesmíru“. Návrh rezoluce dále zdůrazňoval, že je nutné dodržovat kosmickou dohodu, kterou ratifikovalo více než sto zemí, a nedopravovat na oběžnou dráhu kolem Země „žádné objekty s atomovými zbraněmi nebo jinými typy zbraní hromadného ničení“ a „nerozmisťovat takové zbraně ve vesmíru“. Detonace atomové bomby nebo jiné zbraně hromadného ničení by měla dramatický dopad na aktivity ve vesmíru a na planetu Zemi. Americká velvyslankyně při OSN Linda Thomasová-Greenfieldová varovala, že takový výbuch by mohl zničit tisíce satelitů poskytujících životně důležité služby pro komunikaci, vědu, meteorologii, zemědělství nebo národní bezpečnost.

10:10
Dnes

Za poslední den ztratil protivník 1040 lidí, 13 tanků, 14 obrněných vozidel a další, informuje generální štáb Ozbrojených sil Ukrajiny v ranním hlášení. Čísla nelze nezávisle ověřit.

Zobrazit celý online

Video  Tvrdé boje o Soledar očima ukrajinských vojáků  - Státní pohraniční služba Ukrajiny
Video se připravuje ...

 

 

Video se připravuje ...
Další videa