Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Šílené video bezprostředně po ruském bombardování: Malou holčičku zavalila suť!

Autor: rix, ČTK - 
27. prosince 2022
09:14

Sociální sítě obletělo video z ukrajinského města Kryvyj Rih. Po jednom z ruských ostřelování tam sutiny zavalily malou holčičku. Na záběrech je vidět její tělo napůl zavalené sutí a lidé, kteří se jí snaží zachránit život. 

Tento ruský útok v tomto městě zabil pět lidí včetně čtyřiašedesátileté ženy a mladého páru s jejich malým synem. Dalších dvanáct lidí lidí včetně dětí utrpělo zranění. Holčička na videu měla zřejmě štěstí a útok přežila. 

Video  Po jednom z ruských útoku v Dnětropetrovské oblasti sutiny zavalily malou holčičku.  - Twitter
Video se připravuje ...

Strašný osud po stejném útoku bohužel potkal teprve 1,5letého chlapce. Ten podle šéfa Dněpropetrovské oblasti Valentyna Rezničenka v sutinách jednoho z ostřelovaných domů zahynul. 

Rusové nadále odmítají, že by jejich útoky mířily na civilní objekty. Ruské ministerstvo obrany k útokům oznámilo, že jeho armáda pomocí velmi přesných zbraní zasáhla ukrajinské systémy vojenského velení, vojensko-průmyslového komplexu a energetická zařízení.

Mluvčí resortu Igor Konašenkov dále podle agentury TASS tvrdil, že Rusové mimo jiné zmařili snahu Ukrajinců přesunout do válečné zóny zbraně a munici zahraniční výroby, zablokovali postup záloh a zasáhli ukrajinské závody vyrábějící a opravující zbraně.

6:11
Dnes

Ostré slovní výměny o podpoře bránící se Ukrajiny či ruském vlivu na nadcházející volby do Evropského parlamentu provázely dnešní debatu mezi předsedkyní Evropské komise Ursulou von der Leyenovou a dalšími kandidáty evropských politických stran na budoucího šéfa unijní exekutivy. Německá politička spolu se zástupci zelených či liberálů v debatě uspořádané bruselským webem Politico kritizovala evropskou krajní pravici za to, že podle nich hájí ruské zájmy.

6:05
Dnes

Dobré ráno, manželka britského prince Edwarda, vévody z Edinburghu, Sophie navštívila Ukrajinu, kde se setkala s prezidentem Volodymyrem Zelenským i s jeho manželkou Olenou. S odkazem na Buckinghamský palác o tom dnes informovala agentura Reuters, podle které se jedná o první návštěvu britské královské rodiny od začátku ruské invaze.

21:59
29. 4. 2024

Vážení čtenáři, pro dnešek se s vámi loučíme. Pokračovat budeme zase zítra v brzkých ranních hodinách. Přejeme vám dobrou noc.

Zobrazit celý online

Video se připravuje ...
Další videa