Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Kněz vybízel Rusky, aby rodily více dětí a posílaly je do války: Sám zemřel na frontě!

Autor: pma - 
9. listopadu 2022
10:50

Ruský vojenský duchovní Michajl Vasiljev v minulosti povzbuzoval ruské ženy, aby plodily více dětí a nemusely se následně trápit tím, že je posílají do války na smrt. Vyjádření sklidilo velkou kritiku a ženy si z knězových slov klepaly na čelo. Ironií osudu je, že sám duchovní padl na frontě. Informovala o tom v neděli ruská pravoslavná církev.

„Pokud žena splní Boží přikázání plodit děti, obvykle to znamená, že bude mít ve většině případů více než jedno dítě. Pak pro ni nebude rozloučení s dítětem tak bolestné a děsivé,“ nechal se koncem října slyšet ruský vojenský duchovní Michajl Vasiljev pro ruskou církevní televizní stanici Spas. Loučením myslel vyslání do války jako reakci na částečnou mobilizaci, kterou v Rusku vyhlásil prezident Vladimir Putin.

Tím však mnoho Rusek rozpálil. „To je docela divná filozofie. Ví, co je to třeba láska?“ ohradila se na vyjádření duchovního jedna z uživatelek sociálních sítí. 

Zabil ho šrapnel z Himmarsu

Ruský zpravodajský web s odkazem na ruskou pravoslavnou církev The Moscow Times informoval o tom, že duchovního potkal podobný osud, který by čekal mladé mobilizované Rusy. „Arcikněz Michail Vasiljev zemřel při plnění pastoračních povinností v oblasti speciální vojenské operace na Ukrajině dne 6. listopadu ráno,“ uvedla církev.

76. gardová letecká útočná divize výsadkových vojsk z ruského města Psok na západě země na sociálních sítích uvedla, že kněz zemřel na následky zranění po explozi šrapnelu Himmars.

Padl třetí ruský duchovní

Podle The Moscow Times se jedná již o třetího ruského duchovního, který padl na frontě. Vasiljev v minulosti sloužil nedaleko Moskvy, kde ruským raketovým jednotkám poskytoval duchovní pomoc a podporu. V minulosti kněz prošel vojenským výcvikem a působil jako duchovní ve válečných oblastech v Čečensku, Kosovu, Sýrii a Bosně a Hercegovině.

Video  Panický úprk ruských vojáků: Naskákali na bojové vozidlo a pak havarovali!  - Reuters
Video se připravuje ...

 

Video se připravuje ...
Další videa