Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Při útoku na Kyjev zemřela těhotná Viktorie (†34): V sutinách ji našli v objetí s manželem

Autor: rix, swp - 
19. října 2022
19:34

Při posledním náletu dronů na Kyjev zemřela i Ukrajinka Viktorie Zamčenková. Těhotnou ženu našli v troskách v objetí s jejím manželem Bohdanem. Opodál ležel mrtvý jejich domácí mazlíček. K tragédii se vyjádřil i ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Viktorie byla v šestém měsíci těhotenství, když Rusové opět zaútočili na Kyjev. Tentokrát pomocí íránských kamikadze dronů. Jeden z nich dopadl i na panelák, kde se zrovna nacházela Ukrajinka s manželem a kočkou. 

Kolegové z místní oblíbené vinotéky jsou její smrtí naprosto zdrcení. „Upřímně milovala víno a svou práci. Dnes bylo její tělo nalezeno v objetí s milovaným manželem Bohdanem a kočkou v jejich domě, kam přiletěl dron. Čekali dítě,“ oznámili podle deníku Mirror.

„Milovali jsme ji,“ svěřili se její kolegové s tím, že šlo o silnou ženu, která apelovala na Ukrajince, aby se nelitovali a v těžké době bojovali. „Takhle silnou si ji budeme vždycky pamatovat,“ uvedli její známí.

K tragédii se vyjádřil i ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. „V Kyjevě zabili mladou rodinu zásahem do bytu íránským dronem. Muže a jeho ženu v šestém měsíci těhotenství,“ zoufal si.

 

8:50
Dnes

Ukrajinský soud poslal do vyšetřovací vazby ministra zemědělství Mykolu Solského. Je podezřelý z nezákonného nákupu státních pozemků, píše Ukrinform.

8:05
Dnes

Ukrajina dočasně stáhla z boje americké tanky Abrams M1A1, které se ukázaly být zranitelné při nasazení dronů, napsala agentura AP s odvoláním na představitele americké armády.

6:38
Dnes

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se přiznali, že ve dvou vesnicích, zavraždili tři lidi, včetně starostky obce Abrykosivka, napsal dnes na svém webu ruský list Kommersant. Jeden z předpokládaných pachatelů je recidivista ze Sibiře, který byl v Rusku dříve odsouzen i za vraždu. Nyní mu hrozí doživotí, dodal deník.

Zobrazit celý online

Video  Útok dronů na Kyjev: Takhle pálili Rusové na hlavní město Ukrajiny  - Reuters
Video se připravuje ...

 

Video se připravuje ...
Další videa