Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ruská speciální jednotka zmrzačila nevinného pejska a připojila k němu bombu: Zachránil ho zázrak

Autor: jel - 
12. července 2022
20:47

Členové ruské rozvědky GRU operující v ukrajinském severozápadním městě Makariv brutálně zbili pejska a připoutali k němu bombu. Zřejmě proto, aby zabila nevinné občany, kteří by se zvířeti pokusili pomoci. Naštěstí si obyvatelé včas uvědomili, že něco není v pořádku a přivolali pyrotechnickou jednotku.

Podle deníku Daily Mail se předpokládá, že členové ruské rozvědky se infiltrovali mezi obyvatelstvo a mají za úkol vyvolat strach mezi Ukrajinci. Používají prý improvizovaná výbušná zařízení k zabíjení neozbrojených civilistů po celé zemi, čímž působí lidem psychický teror.

Přestože není jasné, kde přesně GRU působí, britský voják bojující za Ukrajinu uvedl, že se její členové často vydávají za humanitární pracovníky.

Nebohého pejska, který dostal jméno Fox, lidé nalezli na smrt zmláceného v příkopu. Byl připojený k bombě. Pokud by se k němu kdokoli přiblížil, anebo, pokud by se pohnul i on sám, nálož by explodovala. Lidé si naštěstí nastraženého zařízení povšimli a přivolali odborníky na likvidaci bomb. Zvíře samotné bylo v takovém stavu, že se nemohlo ani pohnout.

Ukrajinským vojákům se podařilo nebohého pejska zachránit a Fox se nyní zotavuje. Dá se odhadnout, že spousta jiných zvířat takové štěstí neměla.

Video  Expert pro Blesk o ukrajinském protiútoku na jihu: Gesto Zelenského a válečné PR?  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa