Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Putin ve své válce přišel už o 60. plukovníka. Na tělo rodina čekala měsíce

Autor: ula - 
10. července 2022
11:35

Vladimir Putin ztratil ve válce už 60 vysoce postavených důstojníků. Podplukovníci Alexander Smirnov a Sergej Moskvičev jsou 59. a 60. plukovníky, kteří zemřeli během „vojenské operace na Ukrajině“. Oba byli pohřbeni s velkými vojenskými poctami, i když travalo tři měsíce, než Rusko získalo zpět Moskvičevovo tělo. Putin už pohřbil 11 generálů a podle údajů, které nelze ověřit, už 30 tisíců vojáků. Informaci přinesl portál Daily Mail.

Podplukovník Sergej Moskvičev, (45†), byl pohřben se všemi vojenskými poctami. Rusku ale trvalo tři měsíce, než výsadářovo tělo dostalo z válečné zóny na Ukrajině.

Moskvičev se tak stal 60. plukovníkem, který za Putinovu „speciální vojenskou operaci“ zaplatil životem. Navíc zdrcující počet mrtvých vysoce postavených důstojníků vyšel najevo ve chvíli, kdy se Putin nechal slyšet, že Rusko „ještě pořádně nic nezačalo“.

I když Rusko drží celkové ztráty na Ukrajině pod pokličkou, určité zprávy vyšly najevo během Moskvičevova pohřbu v Rjazani. Tam se šeptalo, že na Ukrajině zemřelo už 30 tisíc vojáků.

Syn záchranáře z Černobylu

Podplukovník Moskvičev byl synem záchranáře, který zasahoval v jaderné elektrárně v Černobylu po výbuchu v roce 1986. Sloužil u 83. výsadkové brigády v Ussurijsku, poté u 155. brigády námořní pěchoty ve Vladivostoku. Zůstala po něm manželka a dvě děti.

Také vyšlo najevo, že podplukovník Alexander Smirnov, který sloužil jako zástupce velitele 11. samostatné gardové výsadkové útočné brigády, byl zabit v takzvané Luhanské lidové republice (LPR). Stal se tak 59. plukovníkem, který ve válce zemřel.

Velitel výsadkářů evidentně bojoval po boku proruských sil z povstaleckého regionu nebo s nimi byl propojen. Smirnov byl zasažen na bojovém stanovišti velitelství 6. samostatného kozáckého motostřeleckého pluku. Smirnov byl zabit 1. července, ale jeho smrt byla potvrzena až nyní.

Video se připravuje ...
Další videa