Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bývalý ředitel NATO o situaci na Ukrajině: Putin potřebuje další statisíce mužů! Použije jadernou zbraň?

Autor: jel - 
15. května 2022
05:00

Hrozivá válka na Ukrajině už trvá několik měsíců. Invaze však nejde tak dobře, jak Vladimir Putin očekával. Ten doufal, že při oslavách konce druhé světové války bude moci oznámit zásadní zprávy. To se však nestalo a podle Jamese Everarda, který byl v minulosti zástupcem nejvyššího velitele NATO, je jediné řešení pro ruského prezidenta válečnou situaci rychle vyostřit.

James Everard uvedl pro britský The Sun, že podle něj by mohl Putin chtít konflikt rychle vyeskalovat. K tomu by však potřeboval zřejmě asi 600 až 800 tisíc vojáků. Po úspěchu hladový Putin tak podle něj může sáhnout i po jaderných zbraních. 

„Je v hrozné situaci, do níž se dostal jenom svou vinou,“ popsal voják s tím, že by ruský prezident mohl také čelit tomu, že ho jeho generálové budou chtít svrhnout. Očekávalo se, že na Den vítězství oznámí Putin úplnou válku proti Ukrajině, to se však nestalo a on je v problémech.

Everard také varoval, že v zoufalství by mohlo Rusko využít jaderných zbraní. „Představa využití jaderných zbraní je bláznivá. Myslím, že by to představovalo velké strategické selhání, a věřím, že po něčem takovém by jeho příznivci ve světě zmizeli,“ dodal. 

„Možná, že pro Putina se nezdá jaderná válka tak strašná, jak ji vidíme my,“ uzavřel bývalý zástupce nejvyššího velitele NATO. Ruský tyran už v minulosti využitím jaderných zbraní hrozil hned několikrát a v současné době se agresor, který Ukrajinu napadl, dostává do problémů. Putin zjevně předpokládal, že se Ukrajina vzdá během několika dní, ale země se statečně brání.

Video  Putinův šokující projev. Dopravní peklo v Praze se blíží! A sebevražda syna Vyskočila  - Bára Horáková
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa