Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Svatba v době krvavé války: Své ano si řekli Alina s Mykolou v Nikopoli

Autor: rix - 
17. dubna 2022
05:00

I když na Ukrajině zuří šílená válka, vzkvétá tam i láska a množí se svatby doslova na bojovém poli. Tentokrát si své ano řekli Alina s Mykolou ve městě Nikopol.  Dohromady je spojila nejen láska, ale i zaměstnání. Oba dva pracují jako hasiči. 

Novomanželé společně působí ve 44. státní hasičské záchranné jednotce. Mykola je šéf hasičského oddílu a Alina je dispečerka. Sympatická Ukrajinka se narodila v Čerkasech, kde Mykola studoval. Tam se oba potkali a bylo jasno. Zamilovaný pár spolu chodil už sedm let, ale až teď se rozhodl k ráznému kroku. K radosti svých kolegů se rozhodli se vzít. 

Své ano si na Ukrajině řekli i Nasťa s Antonem. Oba dva před válkou pracovali jako zdravotníci na plný úvazek. Když ale na Ukrajině Vladimir Putin rozpoutal hotové peklo, rozhodli se uplatnit své zkušenosti a stali se dobrovolníky. V Charkově tak pomáhají obětem zasaženým válkou. Mezitím si ale stihli odskočit ke svatebnímu obřadu.

22:25
18. 4. 2024

Český prezident vyzývá USA, aby schválily zákon o pomoci Ukrajině

Prezident Petr Pavel byl hostem zahraniční televize CNN, kde komentoval českou iniciativu nákupu munice pro Ukrajinu. Vyslovil přání, aby americký Kongres schválil zákon o pomoci tohoto státu, který se potýká s ruskou agresí. Podle české hlavy státu Evropa přebírá sice více odpovědnosti, ale USA je stále největším podporovatelem. Pavel také prozradil, že se identifikovalo na milion kusů munice v zahraničí, neprozradil ale, od koho se bude munice kupovat. I kvůli bezpečnosti daného státu vůči Rusku. 

21:40
18. 4. 2024

Úspěch slovenské iniciativy na nákup munice ocenila i česká ministryně obrany Jana Černochová (ODS). 

„Na ObranaTweetuje jsme samozřejmě připravení poskytnout iniciativě konzultace ohledně výběru a nákupu vhodné munice, jako je to v případě naší spolupráce s DarPutinovi. Moc děkujeme! Jsme rádi, že jste v tom s námi a pomáháte Ukrajině se bránit,“ uvedla na sociální síti X. 

21:06
18. 4. 2024

Život ve městě Orikhiv na Ukrajině.

Zobrazit celý online

Video  Ukrajinu čeká mohutný útok. Fiala o válce: Je to tragédie! A Vystrčil v Kyjevě  - Bára Horáková, Lukáš Červený, reuters
Video se připravuje ...

 

Video se připravuje ...
Další videa