Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Obávaní ukrajinští farmáři nepřestávají udivovat: Zapřáhli ruský bitevní vrtulník!

Autor: rix - 
10. dubna 2022
19:52

Další zářez pro ukrajinské farmáře. Poté, co se stali legendami už jen tím, že v traktorech odtáhli tanky, obrněné vozy nebo raketomety, došlo i na helikoptéru. Tu odtáhli z jednoho z polí.

Když už odtáhli takové techniky, kdo ví, kdy si posvítí i na letadlo. Takové vtipy kolovaly na sociálních sítích s ohledem na ukrajinské farmáře. A ti se činili. Z nadsázky se stala realita. Na jednom z polí zapřáhli havarovanou helikoptéru KA-52. 

„Ukrajinští farmáři a ukrajinští Romové jsou nejnebezpečnější vojenskou brigádou na světě,“ uvedl vtipně jeden z diskutujících a připomněl případ, kdy Romové údajně ukradli Rusům jeden z tanků. „Co by se asi stalo, kdybychom jim dali zbraně?“ dodal. 

Jak ale uvedla další z diskutujících, to, že farmáři rychle odvlekli vrtulník z pole, má jednoduché vysvětlení. „Farmář chce mít hlavně čisté pole a mít možnost pracovat. To je pro něj důležitější, než kus šrotu,“ napsala. 

Krádeže ruských strojů se napříč Ukrajinou začínají stávat populárnějšími. Další video ukazuje, jak zemědělci za pomocí dvou traktorů táhnou za sebou obrněnec. Na dalším videu pak jede několik mužů na tanku, který se jim zřejmě podařilo ukořistit. Na sítích se šíří vtipy o tom, že ve sběru železa za tanky dostanou určitě pořádné peníze.

 

Ubytováváte doma uprchlíky, nebo jinak pomáháte Ukrajincům v ČR?

Blesk spustil web ProUkrainu, kde najdou praktické rady i zpravodajství v ukrajinštině, psaný lidmi, kteří si stejným procesem již prošli.

6:44
Dnes

Rusko podle odhadů německého ministra obrany Borise Pistoriuse už vyrábí více zbraní a munice než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Řekl to ve středu v televizi ARD.

Podle německého ministra se dá vysledovat, že v Rusku se stoupajícími výdaji na zbrojení a zavedením válečné ekonomiky „velká část nebo část toho, co se nově vyrobí, rozhodně nemíří na frontu, ale končí ve skladech“. Pistorius zároveň varoval před dalšími vojenskými ambicemi ruského prezidenta Vladimira Putina, píše agentura DPA. „Teď je možné být naivní a říct, že to dělá jen z opatrnosti. Jako skeptik bych ale řekl, že to dělá, protože má nebo by mohl mít něco v plánu,“ uvedl Pistorius.

22:57
24. 4. 2024

Vážení čtenáři, 

pro dnešek končíme zpravodajství z rusko-ukrajinského konfliktu. Aktuální informace v online reportáži vám přineseme opět zítra. 

22:27
24. 4. 2024

Drazí čtenáři, online zpravodajství k Ukrajině se odmlčí. Přejeme dobrou noc, na shledanou zítra.

Zobrazit celý online

Video  Rusové měli šířit kontaminovanou půdu! A Kuchařová promluvila: Podváděl ji exmanžel?  - Bára Horáková, Lukáš Červený, Reuters
Video se připravuje ...

 

 

 

Video se připravuje ...
Další videa